tromaktiko: Σημερα οι μεταφορεις, αυριο εμεις

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Σημερα οι μεταφορεις, αυριο εμεις



Διάβασα πολλά σχόλια για τους μεταφορείς και πόσο αρνητικά επηρεάζει η στάση τους την ζωή κάποιων. Διάβασα επίσης ότι δεν υπάρχει ομοψυχία μεταξύ μας των πολιτών και ότι δεν υπάρχει κράτος να τακτοποιήσει τα προβλήματα.

Σαν ένας ακόμη αγανακτισμένος πολίτης αυτής της χώρας, εκλιπαρώ όλους τους πολίτες όπου επιθυμούν να βελτιώσουμε την κατάσταση στην χώρα μας να παραμερίσουμε τα ατομικά μας συμφέροντα και να αρχίσουμε να βλέπουμε το συμφέρον μας δίπλα στο συμφέρον του συμπολίτη μας. Τι αξία θα είχε η δικιά μου δουλειά αν δεν υπήρχε ο γείτονας να με επιβραβεύσει. Ζούμε σε μια κοινωνία γιατί χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για να επιβιώσουμε όσο πιο ποιοτικά γίνεται. Θέλω ο γείτονας μου να έχει δουλειά για να μπορέσω να πιω έναν καφέ μαζί του, να πάω στο γήπ! εδο μαζί του, να γελάσω μαζί του. Ας φανταστούμε τον κολλητό μας να μην έχει χρήματα, δουλειά και χρόνο για να περάσουμε κάποιες στιγμές μαζί του. Θα φτωχύνουμε και μείς οι ίδιοι.
Αν σήμερα οι μεταφορείς χάσουν μέρος των δικαιωμάτων τους τότε αύριο θα έχουν σειρά οι έμποροι, οι εκπαιδευτικοί, οι μηχανικοί, οι υπάλληλοι, οι γιατροί, όλοι μας και ένας ένας χωρίς την βοήθεια των συνανθρώπων του θα φτωχαίνει. Η κοινωνία μας είναι σαν μια αλυσίδα, ένας κρίκος αν χαλάσει τότε θα χαλάσει όλη η αλυσίδα. Έχουμε χρέος στον εαυτό μας και στους συμπολίτες μας να διατηρήσουμε αυτήν την αλυσίδα ακέραιη. Αν σήμερα βοηθήσουμε τους μεταφορείς τότε αύριο που θα έρθει η σειρά μας θα μας βοηθήσουν και αυτοί. Ένας για όλους και όλοι για ! έναν.
Το μέλλον είναι γεμάτο ελπίδα αρκεί να είμαστε εμείς αισιόδοξοι. Λύσεις υπάρχουν πολλές. Όταν απευθυνόμαστε να μας σώσει το κράτος και η πολιτεία σε ποιους απευθυνόμαστε? Στον γείτονα μας, σε αυτόν που του δώσαμε την αρμοδιότητα να το κάνει. Εμείς επιλέγουμε ποιος θα μας σώσει. Και αν αυτός δεν σταθεί αντάξιος στις περιστάσεις τότε έχουμε χρέος να τον απομακρύνουμε και να αναλάβουμε την κατάσταση οι ίδιοι.
Δυστυχώς αυτός που επιλέξαμε να μας προστατεύει μας πρόδωσε. Και καταχράται την δύναμη που του δώσαμε. Εμείς θα επαναφέρουμε τα πράγματα. Αυτός ο τόπος σε μας ανήκει, εμείς τον περπατάμε καθημερινά, εμείς θα πρέπει να τον σεβαστούμε.
Ας ενωθούμε σήμερα με τους μεταφορείς, ας ενωθούμε όλοι μεταξύ μας και να αποφασίσουμε εμείς ποια θα είναι η κατάληξη της ζωής μας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!