tromaktiko: Δανία: Τρομοκράτες πίσω από την επίθεση σε ξενοδοχείο

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Δανία: Τρομοκράτες πίσω από την επίθεση σε ξενοδοχείο



Τρομοκρατική ενέργεια ενδέχεται να αποτελεί η έκρηξη που σημειώθηκε σε τουαλέτα ξενοδοχείου στην Κοπεγχάγη, παραμονή...

 της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου.



Οι πρώτες ενδείξεις, όπως σημείωσε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Δανίας (PET) Γιάκομπ Σαρφ, συγκλίνουν στην υπόθεση ότι επρόκειτο για αποτυχημένη δοκιμή τρομοκρατικής επίθεσης.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο τραυματισμένος άνδρας που συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές λίγο μετά την έκρηξη αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών.


Η αστυνομία τον συνέλαβε όταν τον είδε να απομακρύνεται τρέχοντας από το ξενοδοχείο Jorgensen και να καταφεύγει στο γειτονικό πάρκο Orstedsparken.


Το πάρκο εκκενώθηκε και αποκλείστηκε η περιοχή γύρω από αυτό, καθώς κλήθηκαν πυροτεχνουργοί για να αφαιρέσουν αυτό που έμοιαζε με ζώνη με εκρηκτικά και φορούσε ο ύποπτος.


Τα τραύματα που φέρει ο άνδρας, ευρωπαϊκής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής, δεν είναι απειλητικά για τη ζωή του, ενώ δεν υπάρχουν και τραυματίες από την ελεγχόμενη έκρηξη που πραγματοποίησαν οι πυροτεχνουργοί.


Οι φόβοι για πιθανή τρομοκρατική επίθεση από ακραίους ισλαμιστές στη Δανία υφίστανται από το 2005, όταν δανέζικη εφημερίδα δημοσίευσε αμφιλεγόμενα σκίτσα του Μωάμεθ.


Από την έρευνα που διενεργήθηκε αργότερα στους χώρους του ξενοδοχείου βρέθηκε ένα πιστόλι.


Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν ακόμα προβεί σε ανακοινώσεις για το εάν ο δράστης είχε και συνεργούς.


 
 
 
Πηγή: cosmo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!