tromaktiko: «Μαύρη Αφροδίτη» και «Λάκκος» στα φαβορί για το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

«Μαύρη Αφροδίτη» και «Λάκκος» στα φαβορί για το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας



Το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει η απονομή του Χρυσού Λέοντα και των άλλων βραβείων του 67ου Κινηματογραφικού...

 Φεστιβάλ της Βενετίας. Η επιλογή του προέδρου της κριτικής επιτροπής, Κουέντιν Ταραντίνο, μοιάζει δύσκολη, με τις ταινίες Μαύρη Αφροδίτη, Κάπου και Ο Λάκκος να είναι ανάμεσα στα φαβορί.




Αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια, όπου οι αγαπημένες ταινίες είχαν ξεχωρίσει, φέτος πολλοί κριτικοί θεωρούν ότι αν και το επίπεδο των ταινιών υπήρξε πολύ καλό, δεν προβλήθηκε κάποιο φιλμ που να ξεχώρισε περισσότερο από άλλα.


Ανάμεσα στα φαβορί για το Χρυσό Λιοντάρι βρίσκονται η ταινία Κάπου της Σοφία Κόπολα και η Μαύρη Αφροδίτη του Αμντελατίφ Κεσίς.


Η Κίνα έχει επίσης την τιμητική της με τρεις ταινίες να διεκδικούν βραβεία: Ο λάκκος του Κινέζου Χουάν Μπινγκ, Ο ντετέκτιβ Ντι και το μυστήριο του Φαντάσματος-Φλόγα του Τσου Χαρκ και οι 13 δολοφόνοι του Μίικε Τακάσι. Οι δύο τελευταίοι σκηνοθέτες είναι, μάλιστα, ιδιαιτέρως αγαπητοί στον Ταραντίνο.


Ένα από τα υπόλοιπα βραβεία διεκδικούν, επίσης, οι ταινίες Meek's Cutoff της Κέλι Ράισχαρτ, Essential Killing του Γέρζι Σκολιμόφσκι, Σιωπηλές ψυχές του Ρώσου Αλεξέι Φεντορτσένκο και Post Mortem του Χιλιανού Πάμπλο Λαρέν.


Φαβορί για βραβείο γυναικείας ερμηνείας είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας Μαύρη Αφροδίτη και η Κατρίν Ντενέβ, πρωταγωνίστρια της ταινίας Potiche. Συζητήσεις έχει προκαλέσει και η ερμηνεία της Νάταλι Πόρτμαν στην ταινία Μαύρος Κύκνος.


Στα φαβορί για το βραβείο ανδρικής ερμηνείας ο Πολ Τζαμάτι για την ταινία Η βερσιόν του Μπάρνεϊ και ο Βίνσεντ Γκάλο για το ρόλο του Ταλιμπάν στην ταινία Εssential Killing.
 
 
 
Πηγή: in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!