tromaktiko: «Έτσι θα αλώσετε το "Καμπ Νόου"»!

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

«Έτσι θα αλώσετε το "Καμπ Νόου"»!



Λίγες ώρες πριν μπει ο Παναθηναϊκός στο καμίνι του «Καμπ Νόου», ο Γάλλος στόπερ της Χέρκουλες Νοέλ Παμαρό συμβουλεύει μέσω του gazzetta.gr τους «πράσινους» για τον τρόπο απόδρασης!


Η Χέρκουλες κατάφερε το ακατόρθωτο μέσα στο «Καμπ Νόου». Η νεοφώτιστη στην Πριμέρα Ντιβιζιόν άλωσε με 2-0 το απόρθητο κάστρο της Μπαρτσελόνα παρουσία 80.000 οπαδών των μπλαουγκράνα στις εξέδρες του «ναού» της Καταλωνίας. Αήττητη ήταν η πρωταθλήτρια Ισπανίας στο σπίτι της καθ’ όλη τη διάρκεια της Πριμέρα 2009-2010 και ήρθε έπειτα από ενάμιση περίπου χρόνο η ομάδα του Αλικάντε να δείξει στον Παναθηναϊκό πώς κερδίζουν στο «Καμπ Νόου»…
Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νίκης των νεοφώτιστων ήταν και ο Γάλλος στόπερ Νοέλ Ελίας Παμαρό, τον οποίο φιλοξενεί σήμερα το gazzetta.gr για μια συνέντευξη-οδηγό προς τους παίκτες των «πρασίνων» για το πώς επιβιώνει κανείς μέσα στο κατηφορικό γήπεδο της Μπαρτσελόνα.
Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός έκανε τρομερή εμφάνιση και αποτέλεσε πραγματικό… κυματοθραύστη των επιθέσεων της Μπάρτσα και όταν του ζητήσαμε «οδηγίες» για το πώς νικάει κανείς στο «Καμπ Νόου», δεν αρνήθηκε να μας μιλήσει για αυτή την εμπειρία που ελάχιστοι ποδοσφαιριστές καταφέρνουν να ζήσουν.
«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να σας πω ότι χρειάζεται η τύχη να είναι με το μέρος σου. Αν δεν έχεις την τύχη δεν τα καταφέρνεις να σταθείς σε αυτό το γήπεδο. Πόσω μάλλον να νικήσεις. Εμείς μπήκαμε αρκετά φοβισμένοι στην αρχή με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να έχει σχεδόν συνέχεια τη μπάλα στην κατοχή του και να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες με τους Κρίκιτς, Βίγια, Αντριάνο και Μέσι. Ευτυχώς δεν κατάφεραν να προηγηθούν».
«Η Μπαρτσελόνα έχανε τις ευκαιρίες και εμείς στην πρώτη μας ουσιαστικά καλή επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή, καταφέραμε και κάναμε το 0-1. Προηγηθήκαμε νωρίς. Υπήρχε χρόνος για να γυρίσει το παιχνίδι όμως συνεχίσαμε να αμυνόμαστε με το ίδιο πάθος και την ίδια αποφασιστικότητα μέχρι το ημίχρονο. Επαναλαμβάνω όμως ότι χρειάζεσαι και την τύχη με το μέρος σου. Αν δεν την έχεις, δεν τα καταφέρνεις σε καμία περίπτωση».
«Στην επανάληψη δεν αλλάξαμε κάτι. Μπήκαμε, όπως τελειώσαμε το πρώτο μέρος και συνεχίσαμε να έχουμε ως προτεραιότητα το πώς θα τους πιέσουμε παντού για να κλείσουμε τους χώρους και να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Να προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε τους διαδρόμους προς την εστία μας και στην κόντρα να σημειώσουμε ένα ακόμα γκολ. Τα καταφέραμε πολύ καλά. Όταν κάναμε το 0-2, τότε πιστέψαμε ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη. Συνεχίσαμε να είμαστε προσηλωμένοι 100% στην άμυνά μας και φτάσαμε στο τέλος σε μια σπουδαία επιτυχία».
«Όσον αφορά την τακτική μας, παίξαμε με συμπαγές κέντρο και δύο πλάγιους χαφ που είχαν μεγάλη συνεισφορά στην αμυντική λειτουργία και τον Τρεζεγκέ μόνο του μπροστά. Οι γραμμές μας ήταν κοντά και όλοι μας προσπαθούσαμε να τρέχουμε συνέχεια για να καλύπτουμε χώρους και να βγαίνουμε πάνω στη μπάλα πρώτοι».
«Αφού τα καταφέραμε εμείς, γιατί να μην τα καταφέρει και μια έμπειρη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός; Ξέρω ότι η ελληνική ομάδα έχει παίκτες μεγάλης αξίας στο ρόστερ όπως οι συμπατριώτες μου Σισέ, Γκοβού και Μπουμσόνγκ. Όπως ο Καντέ, που τον ξέρω καλά γιατί έπαιξε τα τελευταία χρόνια στη Νις στην οποία είχα παίξει και εγώ για μια πενταετία, όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα που έκανε τεράστια καριέρα στην Αγγλία. Τους εύχομαι να έχουν και αυτοί την τύχη με το μέρος τους και να τα καταφέρουν».
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!