tromaktiko: Άρχισε να «κελαηδάει» ο Άντε Σάπινα

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Άρχισε να «κελαηδάει» ο Άντε Σάπινα



Αποκαλυπτικά στοιχεία για το κυκλώμα που στήνει αγώνες προέρχονται από τις καταθέσεις του προφυλακισμένου και φερόμενου ως "εγκαφάλου" του συστήματος Άντε Σάπινα.
Πως διαβάθμιζε του στημένους αγώνες. Ποιοι ποδοσφαιριστές ήταν στο κόλπο. Πόσα χρήματα κέρδισαν...
Τη Δευτέρα το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Spiegel θα δημοσιεύσει ρεπορτάζ σχετικά με την υπόθεση των στημένων αγώνων που ερευνά η εισαγγελία του Μπόχουμ. Το SoccerPlus με τη βοήθεια ειδικού συνεργάτη που εξειδικεύεται στην παρακολούθηση θεμάτων στοιχηματικής απάτης, εξασφάλισε και προδημοσιεύει τα πιο σημαντικά κομμάτια του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ. Σύμφωνα με το Spiegel, o γερμανοκροάτης
Άντε Σάπινα που από τις 19/11/2009 είναι προφυλακισμένος στις φυλακές του Ντόρτμουντ και αποτελεί τον κύριο κατηγορούμενο της υπόθεσης του κυκλώματος που έστηνε αγώνες σε τουλάχιστον εννέα ευρωπαϊκές χώρες (σ.σ. μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν αναφέρεται) έχει αρχίσει να μιλάει στις γερμανικές αρχές και να δίνει πληροφορίες για τη δράση του. Από τον Απρίλιο του 2010 έχει καταθέσει πάνω από 12 φορές.
Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνονται σε φάκελο που έχει αριθμό 35gs40-09. Mέχρι στιγμής προκύπτουν τα εξής:
1. Έχει στήσει πάνω από 172 ποδοσφαιρικούς αγώνες
2. Τα πρωταθλήματα στα οποία δραστηριοποιούνταν είναι της Γερμανίας εκτός από την Μπουντεσλίγκα, της Τουρκίας, της Ελβετίας, των Βαλκανίων (γενικά) και η πρώτη κατηγορία του… Καναδά!
3. Ο Σάπινα είχε φυλακιστεί και παλιότερα για δύο χρόνια και 11 μήνες για την υπόθεση Χόιτσερ. Όπως προκύπτει όταν έπαιρνε άδεια από τη φυλακή έστηνε αγώνες.
4. Έπαιζε στοίχημα στην ασιατική αγορά. Οι εντολές δίνονταν από bookmakers του Λονδίνου. Οι bookmakers που γνώριζαν την επιτυχία των «προγνωστικών» του Σάπινα πόνταραν και αυτοί με βάση τις δικές του προβλέψεις.
5. Ο Σάπινα κατηγοριοποιούσε τα παιχνίδια που έπαιζε. Έδινε ένα αστεράκι σε αυτά που είναι ελαφρώς χειραγωγούμενα και πέντε σε αυτά που είναι απολύτως χειραγωγούμενα. Στα παιχνίδια με πέντε αστεράκια ήταν στο κόλπο ο τερματοφύλακας, τρεις αμυντικοί και ένας χαφ.
6. Άμεσοι συνεργάτες του Σάπινα είναι άλλοι δύο Κροάτες που δεν κατονομάζονται.
7. Ο Σάπινα έπαιξε συνολικά 6.000 στοιχήματα στην ασιατική αγορά. Πόνταρε 32,5 εκατομμύρια ευρώ και είχε κέρδος 2.182.387 ευρώ.

www.soccerplus.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!