tromaktiko: Βόλτα στην Τουρκία!

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Βόλτα στην Τουρκία!



Μεγάλη νίκη πήρε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φενερμπαχτσέ με 77-63 μέσα στην Τουρκία! Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και έδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει της νέας σεζόν.


Ο Ολυμπιακός είχε συνεχώς το προβάδισμα το οποίο και κατάφερε να διευρύνει κατά την δεύτερη περίοδο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 39 – 26 υπέρ του Θρύλου και τους Νίλσεν, Τεόντοσιτς και Μαυροκεφαλίδη να πετυχαίνουν 8, 7 και 6 πόντους αντίστοιχα ενώ ο Παπαλουκάς μοίρασε 3 ασίτ και ο Σπανούλης 2.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πατήσει γκάζι αλλά η Φενέρμπαχτσέ κατάφερε να κρατήσει το δείκτη του σκορ πριν ξεφύγει σε… διαστημικά νούμερα! Το τρίτο δεκάλπετο βρήκε το Ολυμπιακό προηγούμενο με 65 – 48 και αυτή η διαφορά των 17 πόντων έδωσε άλλο αέρα στους παίκτες του Ίβκοβιτς, ενόψει της τελευταίας περιόδου.

Όσο πέρναγε ο χρόνος οι «ερυθρόλευκοι» κατάφερναν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους, και ως αποτέλεσμα δεν είχαν πρόβλημα να «καθαρίσουν» πολύ εύκολα τους Τούρκους μέσα στο σπίτι τους. Το τελικό 77-63 φανερώνει την υπεροχή της ομάδας του Πειραιά, για την οποία ο Μαυροκεφαλίδης σταμάτησε στους 18 πόντους με άξιους συμπαραστάτες του τον Νίλσεν (14) και Τεόντοσιτς (9). Πρώτος σε ασίστ ο Παπαλουκάς με 5!

Η αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού: Tεόντοσιτς, Σπανούλης, Παπανικολάου, Νίλσεν, Νεστέροβιτς.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Νίλσεν 14, Τεόντοσιτς 9 (1), Παπανικολάου 7, Νεστέροβιτς 8, Σπανούλης 2, Γλυνιαδάκης 6, Λούκας 3 (1). Παπαλουκάς 2, Χαλπερίν 8, Μαυροκεφαλίδης 18.


*Ο Τούρκος Οναν που είχε μια κόντρα με τον Τεόντοσιτς στο Μουντομπάσκετ πλησίασε τον Σέρβο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού για να του δώσει το χέρι του, αλλά ο Μίλος δεν ήταν το ίδιος ευδιάθετος δείχνοντας να μην έχει ξεχάσει.

*Οι δύο προπονητές των ομάδων Ιβκοβιτς και Σπάχια είχαν συνομιλία για περίπου 10 λεπτά, πρίν την έναρξη του αγώνα και τα είπαν σε πολύ φιλικό κλίμα.

Τα δεκάλεπτα: 19 - 18,  39 - 26, 65 - 48, 77 - 63

www.katimagiko.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!