Θέμα: Η συμβολή των επικουρικών ιατρών στην εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας
Η πολιτεία με τον Ν. 2889 για πρώτη φορά, θέσπισε τον θεσμό των επικουρικών γιατρών για την κάλυψη εκτάκτων και απροβλέπτων αναγκών σε ιατρικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων. Βασική αρχή που οδήγησε στο μέτρο την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (Αλέκος Παπαδόπουλος) ήταν το πραγματικό γεγονός της... αντικειμενικά μεγάλης χρονικής καθυστέρησης που συνοδεύει σταθερά την διαδικασία κρίσεως μιας οργανικής θέσεως ΕΣΥ (από την προκήρυξη μέχρι τον διορισμό του επιτυχόντος).
Θα διαβάσετε βέβαια την συνέχεια της ερώτησης του κ. Γιαννόπουλου στο Press - Gr ,
Αλλά ο κ. Γιαννόπουλος αποκρύπτει εντέχνως ότι ο θεσμός του επικουρικού γιατρού έγινε μεν από τον Αλέκο Παπαδόπουλο αλλά αφορούσε διορισμούς γιατρών σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές όπου δεν υπήρχε προσφορά γιατρών με κανονικές διαδικασίες διορισμών ( προκήρυξη, υποβολή δικαιολογητικών, κρίσεις από συμβούλια κρίσεων, κ.λ.π. ) και μέσω λίστας ανέργων(!!!) γιατρών του ΟΑΕΔ γινόταν ο άμεσος διορισμός γιατρού για ένα χρόνο και με αποδοχές λίγο μικρότερες του Επιμελητή Β’ και με διαφορετικές ασφαλιστικές κρατήσεις.
Η κυβέρνηση του κ. Γιαννόπουλου ( Ν.Δ. ) καθιέρωσε τον θεσμό του επικουρικού γιατρού σε θεσμό πλήρωσης κανονικών θέσεων γιατρών των Νοσοκομείων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων γιατί και «λιγότερο μας στοιχίζουν» και έχουμε "αμεσότερη παρέμβαση σ΄ αυτούς τους διορισμούς σαν κυβέρνηση", έλεγαν.
Να αφήσει τις μαγκιές ο κ. Γιαννόπουλος γιατί μέσω του επικουρικού γιατρού η Ν.Δ εισήγαγε και στον χώρο της υγείας τον θεσμό του...
Human trafficking.
http://press-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_5446.html