tromaktiko: Η «Νόησις» της Θεσσαλονίκης

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Η «Νόησις» της Θεσσαλονίκης




Η Xnews πιστεύει ότι κόντρα στο κλίμα της εποχής, κόντρα στην τραγική κατάσταση που οδήγησαν τη χώρα οι επιλογές των κυβερνήσεων της τελευταίας 30ετίας και βάλε, κόντρα στο πόλεμο που δεχόμαστε από παντού ως Έλληνες και ως χώρα , υπάρχουν και «σημεία στήριξης»…
Υπάρχει μια Ελλάδα που σέβεται το παρελθόν της , αναδεικνύει την κουλτούρα της και προσκαλεί την ανθρώπινη κοινότητα να γνωρίσει την Ελλάδα της πολύ χιλιετούς γνώσης και επιστημονικής εφαρμογής.
Σε αυτό το προσκλητήριο συμβάλει το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησης» που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
Μέσα από το φωτογραφικό φακό της Brigitte Kohlmann σας καλούμε να ζήσετε τουλάχιστον οπτικά ένα τεχνολογικό παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά.
Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας αποτελεί έναν πολιτιστικό και επιμορφωτικό φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έτος ίδρυσης το 2001. Προσφέρει στο κοινό το κατάλληλο περιβάλλον για τη γνωριμία και την κατανόηση θεμάτων επιστήμης και τεχνολογίας και παρεμβαίνει σε θέματα τεχνικού πολιτισμού.
Σε χώρους όπως το Τεχνοπάρκο που είναι ένας χώρος διάδρασης , ο επισκέπτης συμμετέχει ενεργά, πρωταγωνιστεί και μαθαίνει διασκεδάζοντας. Περιλαμβάνει 40 εκθέματα, τα οποία αναφέρονται σε ποικιλία επιστημονικών θεμάτων, όπως ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, η οπτική, η μηχανική κ.ά.
Το εκθετήριο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Μια έκθεση στην οποία παρουσιάζονται δείγματα τεχνολογικών στοιχείων και επιτευγμάτων της Αρχαίας Ελλάδας, με ομοιώματα που κατασκευάστηκαν σύμφωνα με γραπτές πηγές και αφορούν στην καθημερινή ζωή, στις κατασκευές, στη ναυπηγική, στη μετρητική, στη μηχανολογία κ.ά.
Κοσμοθέατρο, κινηματογράφο γιγαντοοθόνης. Μια ειδική αίθουσα με 300 θέσεις και δυνατότητα προβολής στη μεγαλύτερη επίπεδη οθόνη της Ελλάδας (διαστάσεων 17m x 23m). Στον χώρο αυτό γίνεται η παρουσίαση επιστημονικών και περιβαλλοντικών ταινιών μεγάλου format και σε 3 διαστάσεις, ενώ διατίθεται και για άλλες εκδηλώσεις.
- Ψηφιακό Πλανητάριο, ένα θόλο εξωτερικής διαμέτρου 25m και ημισφαιρική οθόνη διαμέτρου 18m, με 150 επικλινείς θέσεις, όπου γίνεται αναπαράσταση αστρονομικών και φυσικών φαινομένων, με χρήση εξειδικευμένου τεχνικού εξοπλισμού ψηφιακών προβολών (all-dome video).
- Προσομοιωτή Εικονικής Πραγματικότητας, 18 θέσεων, όπου γίνεται δυναμική προσομοίωση διαφόρων καταστάσεων, όπως για παράδειγμα ενός ταξιδιού στο Διάστημα ή στον βυθό του Ωκεανού.
http://www.noesis.edu.gr/

http://xnewscom.blogspot.com/2010/09/blog-post_19.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!