tromaktiko: Αντιδρασεις και προτασεις ΕΒΕΑ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Αντιδρασεις και προτασεις ΕΒΕΑ



«Δεν ακούσαμε συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες συνολικές πολιτικές παρά μόνο αποσπασματικά μέτρα - ασπιρίνες που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναστρέψουν σήμερα την πτωτική πορεία της αγοράς», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κώστας Μίχαλος.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του πρέπει επιτέλους να επιλέξουν την ταυτότητά τους, δηλαδή αν θα ακολουθήσουν μια σοσιαλιστική πολιτική με την επιβολή υψηλών φόρων ή μια φιλελεύθερη πολιτική με χαμηλή φορολογία και ενδυνάμωση του ιδιωτικού τομέα. Αν συνεχιστούν τα λάθη του προηγούμενου ενδεκάμηνου, τότε η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να βγει από την ύφεση», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΒΕΑ και καλεί την κυβέρνηση να μελετήσει εκ νέου τις προτάσεις που της έχει υποβάλει.

Ο ΕΒΕΑ προτείνει «μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών, ενίσχυση κρατικών δαπανών που αφορούν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, προώθηση αναπτυξιακών έργων κυρίως στην περιφέρεια, σκληρή στάση απέναντι στις συντεχνίες και στα κρατικοδίαιτα συμφέροντα, απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και ενίσχυση της ρευστότητας».

Ομάδα του http://www.e-protasi.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!