tromaktiko: Κίνητρο για Έλληνες ερευνητές του εξωτερικού να γυρίσουν στην Ελλάδα και για ερευνητές του εσωτερικού να παραμείνουν!

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Κίνητρο για Έλληνες ερευνητές του εξωτερικού να γυρίσουν στην Ελλάδα και για ερευνητές του εσωτερικού να παραμείνουν!



"O Υφυπουργός, καθ. Ι. Πανάρετος, μας δήλωσε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για το χρονοδιάγραμμα της κοινοποίησης των αποτελεσμάτων αξιολόγησης για τον «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟ» (έχουν παρέλθει ήδη 16 μήνες από την υποβολή των προτάσεων!!!)
, ότι οι περιλήψεις στα Αγγλικά για το «ΘΑΛΗ» θα σταλούν σε συναδέλφους του εξωτερικού για μια πρώτη αξιολόγηση, αμφισβητώντας ότι μπορούν οι Έλληνες συνάδελφοι να αξιολογήσουν προτάσεις συναδέλφων τους με τους οποίους γνωρίζονται και συνεργάζονται! Ζητήθηκε από τον κ. Πανάρετο να δημοσιοποιήσει άμεσα τα αποτελέσματα του μεγαλυτέρου μέρους των προς χρηματοδότηση προτάσεων του «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ» - ένα 80% ακούγεται λογικό- και το υπόλοιπο 20% να δημοσιοποιηθεί το επόμενο δίμηνο, ώστε να αρχίσει κάποια, μικρή έστω, χρηματοδότηση της έρευνας στα ΑΕΙ μετά τη μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία αξιολόγησης. Από την πλευρά του Υφυπουργού δεν υπήρξε καμιά ανταπόκριση."

Μήπως τελικά θα έπρεπε να λέγεται το πρόγραμμα "Οδύσσεια";
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
http://www.gurforum.org/2009/02/09/%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%C2%AB%CE%B7%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CE%B9%C2%BB/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!