tromaktiko: Μπλόκο σε ΑΕΚ για Σπάτα!

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Μπλόκο σε ΑΕΚ για Σπάτα!



Πάει πίσω η ολοκλήρωση του προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομο το προεδρικό διάταγμα στο οποίο εντασσόταν το έργο στα Σπάτα


Το Συμβούλιο της Επικρατείας επέστρεψε το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα στο οποίο εντάσσονται και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, θεωρώντας ότι οι πολεοδομικές ρυθμίσεις αντιστρατεύονται τις κατευθύνσεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού της περιοχής, ενώ έχει αντιρρήσεις και για την κατασκευή των συνοδευτικών κτιριακών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ., προβλεπόταν η πολεοδομική επέκταση της εκτός σχεδίου περιοχής «Μαζαρέκο», έκτασης 145 στρεμμάτων, προκειμένου να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο για την προπόνηση ομάδων της Α’ Εθνικής Κατηγορίας, την κατασκευή μικρότερων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως και την ανέγερση κτιρίων πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης κ.λπ. Από το ΣτΕ κρίθηκε μη νόμιμο το σχέδιο Π.Δ. του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς αποκλίνει η γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΚΣΧΟΠ), την οποία υιοθέτησε το υπουργείο από την αρνητική εισήγηση της Διευθύνσεως Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ίδιου υπουργείου. Ακόμη, αναφέρει το ΣτΕ ότι η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού έχει αντιρρήσεις για την κατασκευή των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών κ.λπ. κτηρίων.

 Είναι η δεύτερη φορά που η ΑΕΚ μπλοκάρεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς την πρώτη δεν της επετράπη να κατασκευάσει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πάντως νομικοί ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και τελικά θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του προπονητηρίου στα Σπάτα, αλλά πλέον με καθυστέρηση, καθώς μέχρι νεωτέρας σταματάνε όλες οι εργασίες.

www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!