tromaktiko: Σχετικά με το κοριτσάκι και τα κουταβάκια μια διαφορετική προσέγγιση

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Σχετικά με το κοριτσάκι και τα κουταβάκια μια διαφορετική προσέγγιση



Από χθες παρακολουθώ τις αντιδράσεις των ανθρώπων για την ανήλικη που πέταξε στο ποτάμι τα κουταβάκια. Σε κάθε περίπτωση καταδικάζω αυτή την πράξη και γενικά κάθε πράξη βίας, είτε αυτή είναι σωματική, είτε λεκτική προς κάθε ον.
Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή έχουμε να κάνουμε με ένα ανήλικο παιδί το οποίο διαμορφώνεται ακόμα. Δεν πρόκειται για κάποιον ενήλικο που μπορεί να έχει την ωριμότητα να κρίνει αν αυτό είναι έγκλημα ή όχι. Τέτοιες πράξεις γίνονται καθημερινά, γιατί δεν ψάχνουν να βρουν όλους αυτούς που πετούν από δω και από κει κουταβάκια και γατάκια; Έχει πέσει τόσο μα τόσο μίσος για ένα ανήλικο κοριτσάκι που με τρομάζει.. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Θεωρώ συνετό να παραχωρηθεί παιδεία στο κορίτσι, ώστε να κατανοήσει το σφάλμα του και να μην το επαναλάβει.. Κι όχι μόνο σε αυτό το κορίτσι! Αλλά σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους ανθρώπους γενικότερα. Όπως είδαμε, κάποιος τραβούσε βίντεο! Ίσως ήταν κάποιος ενήλικος. Αυτόν ας βρούνε. Δεν μπορώ να σκεφτώ πως η σκυλίτσα τους γέννησε και πήρε 6 κουτάβια μόνη της σε ένα κουβά κι αποφάσισε να τα πνίξει με κάποιον συνομίλικό της. Αντίθετα, μου έμοιαζε με αντίστοιχα βίντεο, που γονείς βιντεοσκοπούν τα παιδιά τους την ώρα που ταΐζουν τις πάπιες. Μου κακοφαίνεται περισσότερο γιατί βλέπω και στο facebook μεγάλους ανθρώπους να κατηγορούν το παιδί. Υποτίθεται είναι ώριμοι. Αν το δικό τους παιδί για κάποιο λόγο το έκανε και το μάθαιναν μετά θα το κρεμούσαν; Ή θα του έδιναν να καταλάβει πως αυτό δεν ήταν σωστό και δεν πρέπει να το ξανακάνει; Τι μεσαιωνικές αντιλήψεις είναι αυτές εν έτει 2010; Ας σκεφτούμε λίγο πιο καθαρά, είναι ένα παιδί! Επαναλαμβάνω ότι την πράξη την καταδικάζω! Όχι όμως και το παιδί! Εύχομαι να καταλάβουν το λάθος τους.

Ευχαριστώ πολύ που το διαβάσατε, θα χαρώ πολύ να δω το κείμενο αναρτημένο μόνο και μόνο για να μπουν σε σκέψεις οι άνθρωποι.
Καλή σας μέρα!
Μια φοιτήτρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!