tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ της ανάρτησης «Ακούει ο υπουργός Προστασίας του πολίτη? Σε τι κράτος ζούμε όταν η 'επιστράτευση' δεν εφαρμόζεται?»

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ της ανάρτησης «Ακούει ο υπουργός Προστασίας του πολίτη? Σε τι κράτος ζούμε όταν η 'επιστράτευση' δεν εφαρμόζεται?»



Αν κρίνεις ότι η επιστράτευση είναι παράνομη, τότε μπορείς να κινηθείς δικαστικά εναντίον της.
Αυτή τη στιγμή ισχύει, και δεν υπάρχει διάκριση στο τι προβλέπεται να κουβαλάνε τα επιστρατευμένα φορτηγά. Αλλά ας το ξεπεράσουμε αυτό.

Δεν με ενδιαφέρει να επιστρατευτούν οι στασιαστές για να κουβαλήσουν το ψυγείο μου. Ας καθίσουν μέχρι την επόμενη ολυμπιάδα στα φορτηγά τους. Με ενδιαφέρει ότι εμποδίζουν και απειλούν τους οδηγούς που θέλουν να εργαστούν και να βγάλουν το μεροκάμματό τους.

Όσο για την πρότασή σου να τα κουβαλήσω μόνος μου, όλο το σαββατοκύριακο αντί να ξεκουράζομαι από τις 50 ώρες δουλειάς, αυτό κάνω. Όμως τα έπιπλα και οι ηλεκτρικές συσκευές δεν χωράνε σε αμάξι. Βλέπεις δεν έχω Land Cruiser ή κάποιον κολλητό με φορτηγό να με εξυπηρετήσει. Μήπες θέλεις να τα κουβαλήσουμε με τα χέρια 5 χιλιόμετρα? Μπορεί η λύση που προτείνεις να δουλεύει ως λύση ανάγκης για το μαγαζί σου, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις.

Για το δίκαιο του αγώνα των ιδιοκτητών αδείας φορτηγών ΔΧ δεν μπορώ ούτε θέλω να το κρίνω. Ξαναλέω ότι δεν θέλω να επιστρατευτεί φορτηγό για την μετακόμισή μου. Με ενδιαφέρει να μάθω που είναι η Προστασία του πολίτη όταν κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η ιδιοκτησία του οδηγού που επιθυμεί να εργαστεί, καθώς και η οικοσκευή που θα μεταφέρει. Ακούει το υπουργείο Προστασίας?

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!