tromaktiko: Νεος! εγω...εσυ....ΕΜΕΙΣ!

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Νεος! εγω...εσυ....ΕΜΕΙΣ!



Με αφορμή ένα βίντεο που έφτιαξαν τα παιδιά της σελίδας antirisis.wordpress.com, βγαίνοντας στον δρόμο και ρωτώντας την νεολαία αν πιστεύει ότι ο νέος κόσμος έχει ευθύνη για όλα όσα διαδραματίζονται στη χώρα...
πήρα την πρωτοβουλία να γράψω και εγώ την δική μου γνώμη,γνώμη την οποία αν ο καθένας από εμάς καθήσει να αναλογιστεί,πιθανότατα και να την ασπαστεί.

Σκεφτείτε..φυσικά και έχουμε εμείς οι νέοι προσωπική ευθύνη για την κατάσταση στην κοινωνία μας. Όταν ένα νέο παιδί,ένα μικρό παιδί,δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο πέρα από το να κάθεται με τις ώρες μπροστά από μια οθόνη,είτε αυτό λέγεται τηλεόραση,είτε πολύ περισσότερο υπολογιστής και internet,κάποιοι θα βιαστούν να πούν ότι φταίνε οι γονείς του. Κι όμως,έχει και το παιδί ευθύνη. Γιατί τον κάλεσαν τα παιδιά της γειτονιάς να παίξουν μπάλα και αρνήθηκε για να αφοσιωθεί στο τελευταίο παιχνίδι που κυκλοφορεί on-line και που μέσα από εκεί θα γνωρίσει ανθρώπους και θα κάνει «φίλους» που δεν θα δεί ποτέ..

Φταίνε όλοι..εμείς ποτέ!εμείς είμαστε αλάνθαστοι που επιλέξαμε κατά καιρούς να μας κυβερνάει κάτι που δεν μας αρέσει,κάτι που μας πρόδωσε,που όμως το διαλέγουμε πάλι και πάλι να μας κυβερνάει,απλά και μόνο γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο..Ή είμαστε αλάνθαστοι γιατί προτιμάμε να μην πηγαίνουμε πλέον να ψηφίζουμε,να κάνουμε την προσωπική μας επιλογή,ώστε να μπορέσουμε εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε τα δεδομένα. Ή η προσωπική μας ενημέρωση έχει εξαλειφθεί,καθώς στη ζωή μας τα ασήμαντα πράγματα και οι ασήμαντες ασχολίες αντικατέστησαν τα σηματικά.Κι ακόμα,φαινεταί να είμαστε αλάνθαστοι όταν δεν δίνουμε βάση στης προσωπική μας μόρφωση,είμαστε «τουρίστες» μέσα στον χώρο του σχολείου και αδιαφορούμε για το κάθετι που λαμβάνει χώρα μέσα σε αυτό.ΟΧΙ!φυσικά και σε όλα τα παραπάνω έχουμε αμέριστη ευθύνη.

Δεν θα ήθελα να πώ πολλά. Θα ήθελα απλά και μόνο να θυμήσω τις αξίες μας,που όπως φαίνεται έχουμε ξεχάσει. Αυτές τις αξίες για τις οποίες πρέπει ξανά να παλέψουμε,εάν θέλουμε εμείς οι νέοι να αλλάξουμε τον κόσμο. Αυτές δεν είναι παρά η ευγένεια,ηειλικρίνεια,η ηθική,ο σεβασμός,η πραγμάτωση των αρχών μας,η ενεργή συμμετοχή μας,ο λόγος μας,η ελευθερία μας,τα θέλω μας,τα πιστεύω μας. Η προσωπική μας θυσία τότε θα γίνεται και κοινωνική. Εάν ο καθένας μας βάλει το λιθαράκι του τότε τα πράγματα θα πάρουν στροφή.

Γιατί είμαστε νέοι και όλα μπορούμε να τα κάνουμε. Αυτό να βάλετε ο καθένας από εσάς στο μυαλό του,εσείς που θα το διαβάσετε και θα έχετε ακόμα την απορία πως μπορούμε να πάμε μπροστά. Καμία εξέγερση,κάνενα «μαύρο» στη βουλή.. μόνο το νεανικό μας μυαλό και τους αυτούς μας. Ο καθένας είναι ξεχωριστός με διαφορετικές ικανότητες. Εσύ,λοιπόν,που θα το διαβάσεις,να ξέρεις ότι είσαι κ εσύ ξεχωριστός,είμαι κι εγώ. Μαζί αν θές κάνουμε πολλά. Θέλεις; Εγώ θέλω. Μην με αγνοείς,μπορώ να σε βοηθήσω,μπορείς και εσύ εμένα!

Σοφία Fairy Ομάδα του http://www.e-protasi.com/

Ανα-ρωτώμενοι Επ01 from Αντι-ρήσεις on Vimeo.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!