tromaktiko: Δεν ειναι το πως μπαίνεις, αλλά με τι εφόδια βγαίνεις...

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν ειναι το πως μπαίνεις, αλλά με τι εφόδια βγαίνεις...



Επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μου και πραγματικά μου φέρνουν τρόμο θέλω να εκφράσω και εγώ την άποψή μου για τα ιεκ κολλέγια έναντι των δημοσιων ιδρυμάτων.
Γνωρίζω κοπέλα που πήγε σε ιεκ. ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΟΔΕ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ που όπως καταλαβαίνετε θεωρείτε άκρως παράλογο για ανώτερη κατάρτηση σπουδών! Η συγκεκριμένη κοπέλα έδωσε στα μαθηματικά λευκή κόλλα και στο απολυτήριο της αναγράφεται ένα ωραιότατο ! 13!!!(μιλάμε για απόφοιτη ιδιωτικής σχολής). Ξέρω ότι αυτό είναι ένα παράδειγμα αλλά σε κολέγιο έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Ναι μεν τους κόβουν στην εξεταστική των εξαμήνων άλλα στην εξεταστική του σεπτέμβρη ολίγον τι δύσκολο να κοπούν (γιατί κακά τα ψέματα πληρώνουν αδρά!) εκτός και αν δώσεις λευκή κόλλα! Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι αυτά συμβαίνουν παντού αλλα δεν αποδέχομαι ότι υπάρχει κάποιος τρόπος ελέγχου για το μπάχαλο που έχουν τα ιδιωτικά ιδρύματα.
Όσο αναφορά τώρα τα δημόσια. Είμαι μέσα στους 10 πρώτους φοιτητές του έτους μου. Οι γνώσεις μου για το αντικείμενο που σπουδάζω είναι περισσότερες από πολλούς άλλους που έχουν υψηλότερη βαθμολογία από μένα. ΔΕΝ ειμαι γραμμένη σε καμία παράταξη. ΔΕΝ έχω περάσει με σκονάκι (γιατί το ένα που έκανα και με πιάσανε μου μηδενίστηκε όλο το θέμα και ας ήταν υποερώτημα) άλλα αφού σέβομαι τους όρους της εξέτασης πως είναι δυνατόν να βγω πρώτη βαθμολογικά??? Πως θα φανούν πραγματικά τα προσόντα μου??
Η απάντηση λοιπόν μου δόθηκε από μια καθηγήτρια. Σε πέντε περίπου χρόνια περιμένουν από την ευρωπαική ένωση -την γνωστή-, πιστοποίηση γνώσεων. Με άλλα λόγια, όλα τα άτομα που έχουν σπουδάσει ένα αντικείμενο θα δίνουν ΚΟΙΝΕΣ εξετάσεις ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ για να επιβεβαιώνουν ότι πράγματι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ το αντικείμενό τους όπως λέει το πτυχίο- πιστοποιητικό τους!μην λέμε λοιπόν πολλά γιατί ναι πολλοί «φοιτητές» δεν την θέλουν γιατί ξέρουν ότι μερικά παιδιά από τα ιεκ και κολλέγια έχουν πάρει πράγματι με την αξία τους το χαρτί. Και να πούμε και μια! αλήθεια…. Εδώ είμαστε πολλοί…εκεί θα ‘μαστε λίγοι!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!