tromaktiko: Ελληνικοί δρόμοι...

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ελληνικοί δρόμοι...



Απάντηση Φίλε έχεις άδικο από όποια πλευρά και να το εξετάσεις! (Αφορά απάντηση σε http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_9301.html )
1ον) Για να έχω δικαίωμα κυκλοφορίας στους δρόμους του Ελληνικού Κράτους πληρώνω ήδη άμεσους φόρους (τέλη κυκλοφορίας) και άλλους έμμεσους (στα καύσιμα και όχι μόνο)! Άρα τι θα πεί διόδια? Πόσο δε μάλλον ιδιωτικά? Ο δημόσιος δρόμος είναι μια από τις παροχές που οφείλει να μου παρέχει το κράτος, αλλιώς τι κράτος είναι και γιατί να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας και φόρους?
2ον) Αυτή η καραμέλα "πληρώνουμε διόδια για να αποκτήσουμε δρόμους" είναι επιοικώς χαζή!
Σκέψου το εξής:
Είσαι στην Λεωφόρο Κηφισίας και θέλεις να πας από Αμπελόκηπους στην Κηφισιά. Εκεί που περιμένεις σταματάει ένας ποδηλάτης και του ζητάς να σε πάει δικάβαλο μέχρι την Κηφισιά. Όταν φτάνεις στην Κηφισιά ο ποδηλάτης σου ζητάει να τον πληρώσεις με κανονική ταρίφα για ταξί! Εσύ απορημένος τον ρωτάς γιατί και αυτός σου απαντάει πως "έτσι θα συγκεντρώσω το κεφάλαιο για να αγοράσω σε 10 χρόνια ταξί Mercedes για να σε πηγαίνω! Μέχρο τότε όμως θα σε πηγαίνω με ποδήλατο αλλά θα το πληρώνεις Mercedes!!" Τι λες ρε φίλε?? θα σε πληρώσω εγώ σήμερα για μια υπηρεσία που δεν μου παρείχες και που υποθετικά θα μου προσφέρεις σε 10 χρόνια??!! Και φυσικά με στόχο το δικό σου κέρδος?!
Θέλεις κι άλλο παράδειγμα για να το καταλάβεις??
Πας σε ένα φαστ φουντ, πηγαίνεις στο ταμείο και ζητάς ένα χάμπουργκερ. Το πληρώνεις κανονικά και περιμένεις. Σε λίγο έρχεται η ταμίας και σου φέρνει μόνο τα ψωμάκια. Τη ρωτάς που είναι το μπιφτέκι και σου απαντάει πως "θα σας το δώσουμε σε έξι μήνες γιατί δεν έχουμε μαζέψει ακόμα αρκετά λεφτά για να αγοράσουμε τον κιμά" !!!

Θέλεις κι άλλα παραδείγματα ή επιτέλους το κατάλαβες?
Κι εγώ σύμβουλός επιχειρήσεων είμαι φίλε, αλλά είμαι και σκεπτόμενος πολίτης.

ΥΓ. Ας μην σχολιάσω το θέμα της ποιότητας των δρόμων. Η σύγκριση που επιχειρείς αποδεικνύει πως ούτε τους ελληνικούς δρόμους ξέρεις καλά, ούτε και έχεις ποτέ οδηγήσει στο εξωτερικό! Η ποιότητα του δρόμου δεν μετριέται από τον αριθμό των λωρίδων αλλά από την ποιότητα της ασφάλτου, τον φωτισμό, τη χάραξη και τις κλίσεις στις στροφές, τον έλεγχο κυκλοφοριακού φόρτου, .....κλπ. Μόνο η Αττική Οδός μπορεί να σταθεί επάξια σε μια σύγκριση με Ευρωπαϊκούς δρόμους.

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!