Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο γειωμένο
3 φλιτζάνια μαρούλι χοντροκομμένο
2 φλιτζάνια ανάμικτά θαλασσινά κομμένα σε μικρά κομμάτια (γαρίδες, καλαμάρι, μύδια, κλπ- καθαρισμένα)
1 μεγάλο αβοκάντο (βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά ώριμο)
Χυμός από ένα και μισό λεμόνια (μεγάλα)
Μια χούφτα φρέσκο μαϊντανό
Μερικές μαύρες ελιές
Οδηγίες:
Πρώτα ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Ανακατώστε μαζί: μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το μισό χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ. Τοποθετήστε την σάλτσα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίξτε αρκετό νερό και αφήστε να κοχλάσει. Προσθέστε τα ανάμικτά θαλασσινά και το φρέσκο μαϊντανό. Αφήστε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και στραγγίστε. Αφαιρέστε το μαϊντανό και αφήστε τα θαλασσινά έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Κόψτε το αβοκάντο στη μέση, και ξεφλουδίστε. Τεμαχίστε το σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε σε ένα μπολ. Ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο χυμό του λεμονιού και ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι. Προσπαθήστε να μην τις λιώσετε.
Βάλτε μπροστά σας 4 πιάτα και αρχίστε το στήσιμο της σαλάτας. Πρώτα απλώνουμε στην βάση κάθε πιάτου αρκετό μαρούλι. Στη συνέχεια, χωρίζουμε σε 4 ίσες μερίδες το αβοκάντο και το τοποθετούμε πάνω από το μαρούλι. Το ίδιο κάνουμε με τα θαλασσινά που μέχρι τώρα πρέπει να έχουν κρυώσει (μην τα βάλετε ζεστά).
Αφαιρέστε από το ψυγείο τη σάλτσα περιχύστε την κάθε σαλάτα από περίπου ενάμιση κουταλιές της σούπας σάλτσα. Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και ....... Καλή Όρεξη!