tromaktiko: Από την προσευχή... στο γήπεδο!

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Από την προσευχή... στο γήπεδο!



Από εκκλησία της Νιγηρίας, στη Σουηδία, ένα μήνα στο Λονδίνο και τώρα η Ελλάδα είναι η ποδοσφαιρική διαδρομή των Σάνι και Οζάνι. Το gazzetta.gr αναφέρει άγνωστες πτυχές της ζωής των 18χρονων Αφρικανών που θα δοκιμαστούν από τον Παναθηναϊκό (photos+ videos).

Οι ασημένιοι πρωταθλητές κόσμου του 2009 θα περάσουνν τις πόρτες της Παιανίας για να δοκιμαστούν από το τριφύλλι και αν αφήσουν καλές εντυπώσεις θα αποκτηθούν. Το gazzetta.gr μέσα από τα γράμματα των Εμάνουελ Σάνι και Ογκιένι Ονάζι σας αποκαλύπτει και μια ιστορία της ζωής τους, είτε ποδοσφαιρικής είτε προσωπικής.

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΣΑΝΙ
Επιθετικός είναι η θέση του χωρίς να είναι ιδιαίτερα ψηλός (1,70) αλλά έχει πολύ καλή επαφή με τα δίχτυα. Αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με πέντε τέρματα στο Μουντιάλ κάτω των 17 ετών φορώντας την φανέλα της Νιγηρίας, την οποία και έστειλε στο τελικό..

Μy People, λεγόταν η ομάδα που άρχισε να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ενώ ανήκει ακόμα στο δυναμικό της..

Αναδείχτηκε κορυφαίος νέος Αφρικανός παίκτης για το 2009, έχοντας στην τριάδα των υποψήφιων τον Ντομινίκ Αντίγια της Μίλαν και τον Κέρμιτ Εράσμους της Φέγενορντ.

Νιγηρία, είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του, την οποία και έστειλε στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2009. Ανοιξε λογαριασμό κόντρα στην Αργεντινή, ενώ πέτυχε δύο γκολ στο 5-0 επί της Ν. Ζηλανδίας στους «16». Στον ημιτελικό σημείωσε άλλα δύο τέρματα κόντρα στην Ισπανία.

Ουνοκασόρ, ονομάζεται ο πατέρας του, ο οποίος παντρεύτηκε δύο φορές αφού η μητέρα του Σάνι πέθανε όταν αυτός ήταν σε νηπιακή ηλικία. Ο πατέρας του 18χρονου άσου είχε «σπείρει» τέσσερα κορίτσια αλλά ήθελε και διάδοχο και για αυτό το λόγο παντρεύτηκε ακόμα μια γύναίκα (χωρίς να χωρίσει από την προηγούμενη αφού δεν του το επίτρεπε ο νόμος). Η μοίρα, όμως, του έπαιξε παιχνίδι αφού την ώρα που η δεύτερη σύζυγος εγκυμονούσε, η πρώτη έφερνε στο κόσμο τον Σάνι.
Υποκλίνεται στο Θεό, πανηγυρίζοντας κάθε γκολ που πετυχαίνει.

Εκκλησία: Εκεί προσέφυγε ο Σάνι με τον πατέρα του λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στο σπίτι με τη μητέρα του 18χρονου να χάνει τη ζωή της, επειδή η μητριά του κάρφωσε ένα μπουκάλι στο λαιμό της. Η «Εκκλησία όλων των εθνών» του προσέφερε φαγητό και στέγη.

Λονδίνο: Ηταν η προηγούμενη... δοκιμή του, αφού στις 27 Φεβρουαρίου πέρασε από την πόρτα του «Στάμφορντ Μπριτζ» για να δοκιμαστεί από την Τσέλσι ενώ βρέθηκε για κάποιες μέρες και στη συντοπίτισσα Τότεναμ.

Σουηδία, ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του αφού πήγε να δοκιμαστεί από την ερασιτεχνική Μπόντενς με υποτροφία. Έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις σημειώνοντας 21 γκολ σε 10 αγώνες.

Αντωνίου και Φρέιτας θα αποφασίσουν για την απόκτηση τους μετά από εισήγηση του Ρότσα. Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής είχε τον Σάνι και τον Ονάζι στις πρώτες θέσεις της λίστας του, όταν ήταν στην Μπράγκα.

Νούμερο δύο, ήταν στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού της Νιγηρίας στο περσινό Μουντιάλ των Νέων αφού μπήκε σε όλα τα ματς ως αλλαγή, εκτός από τον τελικό με την Ελβετία.

Ιανουάριο θα υπογράψουν οι δύο παίκτες, αν πείσουν αφού τότε θα έχουν ηλικιωθεί κιόλας. Στις στις 23 Δεκεμβρίου του 1992 γεννήθηκεο Σάνι και δύο μέρες μετά ο Ονάζι.
ΟΓΚΙΕΝΙ ΟΝΑΖΙ

Ογκιένι Εντι Ονάζι, είναι το πλήρες όνομά του.
Γερμανία ήταν ο πρώτος αντίπαλος της Νιγηρίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, ματς στο οποίο ο Οζάνι ξεκίνησε βασικός αλλά έκτοτε είδε μόνο πάγκο έχοντας δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές. Αιτία ήταν ο τραυματισμός του κόντρα στα «πάντσερ». Βγήκε ως αλλαγή στο 67'.
Κένυα, ήταν η εθνική που πέτυχε το πρώτο του γκολ ως μέλος της Νιγηρίας Under 20, στην οποία και προωθήθηκε μετά το Μουντιάλ. Τον Μάιο του 2010 έγινε τουρνουά μεταξύ τεσσάρων εθνών στην Αίγυπτο και οι «σούπερ αετοί» επικράτησαν με 7-0. Ο Σάνι σε αυτό το ματς σκόραρε δις.
Ελεύθερος μεσοεπιθετικός είναι η θέση που αγωνίζεται αν και στην εθνική ήταν πιο οπισθοχωρημένος.
Νέος «Αμοκάτσι» αποκαλείται στη Νιγηρία αφού λέγεται πως του μοιάζει πολύ στο στυλ παιχνιδιού.
Ιnternet Bay Cup, λεγόταν το τουρνουά στο οποίο δοκιμάστηκε από την σουηδικό Μπόντενς και κατάφερε να πετύχει εννιά γκολ, δείχνοντας πως τα καταφέρνει πολύ καλά στο επιθετικό κομμάτι.
Ο Κάρλο Αντσελότι έμεινε εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες του κατά την 20μερη δοκιμή του στην Τσέλσι, αλλά η απόκτηση του δεν πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες.
Ζόσουα Τεμιτόπ Μπάλογκουν (προφήτης Ιωσήφ για τους ντόπιους), ονομάζεται ο ο ιδρυτής της φιλανθρωπικής συναγωγής «Εκκλησία όλων των εθνών», ο οποίος αποφάσισε να στείλει τον Σάνι με υποτροφία στη Σουηδία και αυτός πήρε μαζί του και τον Οζάνι.
Ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1992 γεννήθηκε και από τότε έχει πάντα την βοήθεια του Θεού.
Νοέμβριο έγινε στην «Εκκλησία όλων των εθνών», η γιορτή για την επιβράβευση των Οζάνι και Σάνι για την επιστροφή τους ως «ασημένιοι πρωταθλητές κόσμου». Ο Οζάνι στην ομιλία του, τόνισε: Είμαι ο Ονάζι Ογκιένι, το νούμερο 4. Είμαστε εδώ σήμερα για να ευχαριστήσουμε όλους εσάς για την υποστήριξη σας. Είμαστε εδώ για να δείξουμε τι μπορεί να καταφέρει ο Θεός».
Ισόπαλη με 3-3 έληξε η πρεμιέρα του Μουντιάλ κόντρα στη Γερμανία και αυτό το ματς τον σημάδεψε αφού τραυματίστηκε.
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!