tromaktiko: Το μετάλλιο μετράει!

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Το μετάλλιο μετράει!



Η Εθνική πόλο γυναικών δεν κατάφερε να βγει νικήτρια στη μεγάλη μάχη με την κάτοχο του τίτλου Ρωσία, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό με 11-6.

Αν κάποιος έλεγε, πριν την έναρξη της διοργάνωσης, ότι η Ελλάδα θα διεκδικούσε το χρυσό μετάλλιο στην κροατική πρωτεύουσα, ίσως να τον θεωρούσαν τρελό… Κι όμως η ελληνική ομάδα έφτασε μέχρι το τέλος και πανηγυρίζει τη δεύτερη θέση της Ευρώπης, κατακτώντας ένα μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Ίσως αν έδειχνε και το πραγματικό της πρόσωπο στον τελικό τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Γιατί σίγουρα αυτή δεν ήταν η δυναμική Εθνική που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε. Μέτρησε, βεβαίως, και η εμπειρία της Ρωσίας, η οποία έδειξε ότι δικαίως βρίσκεται από το 2006 στην κορυφή της Ευρώπης.
Η «αρκούδα» δεν άφησε περιθώρια στις διεθνείς μας, έκλεισε όλους τους διαδρόμους και έφτανε με σχετική ευκολία στη δική μας εστία, αφού οι Ελληνίδες δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό. Από την έναρξη του ματς η Ρωσία πήρε τον έλεγχο και τον διατήρησε μέχρι τέλους, αυξάνοντας συνεχώς το δείκτη του σκορ, με την Ασημάκη, η οποία σημείωσε τέσσερα τέρματα να προσπαθεί στην επίθεση. Αλλά δεν ήταν αρκετή…
Σε καμία περίπτωση, όμως, η ήττα αυτή δεν μειώνει την επιτυχία της Εθνικής, η οποία έχοντας βάλει πλέον γερές βάσεις από το 2009 μπορεί να πορευτεί στις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις, στοχεύοντας μόνο στη διάκριση και όχι απλά σε μια καλή παρουσία. Η Αγγελική Γερόλυμου με τα δύο τέρματα που σημείωσε στον τελικό, αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ του τουρνουά με 17 γκολ.

Στον μικρό τελικό, η Ολλανδία επικράτησε 14-12 της Ιταλίας και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Η εθνική είχε 3/5 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι και δύο γκολ από θέση φουνταριστού. Η Ρωσία είχε 1/5 με παίκτρια παραπάνω, πέντε γκολ από την περιφέρεια, τρία στην κόντρα και δύο από θέση φουνταριστού.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-3, 1-2, 1-3
Ελλάδα: Γερόλυμου 2, Ασημάκη 4.
Ρωσία: Γκλίζινα 2, Σομπόλεβα 2, Ιβάνοβα 2, Τανκέεβα 1, Αντόνοβα 1, Κόνουκ 2, Μπελιάεβα 1.
http://www.gazzetta.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!