tromaktiko: Σταμάτησε να "μαδά μαργαρίτα" και δήλωσε υποψήφιος...

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Σταμάτησε να "μαδά μαργαρίτα" και δήλωσε υποψήφιος...



Τελικά μάλλον σταμάτησε το “κρυφτούλι” των τελευταίων ημερών και ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα...

 του για περιφερειάρχης Αττικής, προκαλώντας νευρικούς κλονισμό στο Συνασπισμό και οριστικοποιώντας το αδιέξοδο στο συμμαχικό σχήμα με τις συνιστώσες Αριστεράς.
Το τελευταίο 48ωρο ο κ. Αλαβάνος μια δήλωνε ότι δεν θέλει να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, μια στήριζε την υποψηφιότητα της κας Νάντιας Βαλαβάνη και μια αφηνε να εννοηθεί ότι τελικώς θα θέσει υποψηφιότητα.



Την Πέμπτη (09/09) τελικά αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά του και ο κ. Αλαβάνος ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του για την περιφέρεια Αττικής, με τον συνδυασμό "Ελεύθερη Αττική".


Στις δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος είπε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στον ελληνικό λαό να τοποθετηθεί για το κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη, "ενάντια στο Μνημόνιο και σε μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό".



Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αδυναμία να υπάρξει κοινός υποψήφιος, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι "δεν χρειαζόταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο αν τοποθετούμασταν με βάση τα κριτήρια της κοινωνίας και όχι με βάση τα κριτήρια προσώπων και ομάδων".


Αναφορικά με την υποψηφιότητα του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι είναι μια πρόταση, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ανέφερε ότι θα μπορούσε να ήταν κοινός υποψήφιος, αλλά δεν δέχθηκε ο ίδιος.


Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι με την κάθοδό του στις εκλογές και "τις συνεργασίες με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο, θα επιδιώξουμε την αποφασιστική καταδίκη του Μνημονίου και των πολιτικών δυνάμεων που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση".


Ανέφερε ότι στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας το "Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής" θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή ενότητα, ενώ για την περιφέρεια Αττικής σημείωσε ότι το εγχείρημα είναι ενωτικό και είναι ανοιχτό σε μεγαλύτερη διεύρυνση.


Στην ερώτηση σχετικά με το τι θα θεωρήσει επιτυχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Αλαβάνος απάντησε ότι το αποτέλεσμα μπορεί και να μην είναι καλό, ωστόσο, πρόσθεσε, "ξέρουμε ότι διακινδυνεύουμε, αλλά ζούμε ιστορικές στιγμές και κανείς δεν μπορεί να είναι απών", ενώ για τον εαυτό του είπε ότι αισθάνεται απλά αγωνιστής της Αριστεράς.


Βολές από Παπαδημούλη


Ευθύνες στον Αλέκο Αλαβάνο, για τις ραγδαίες εξελίξεις που δρομολογούνται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, καταλόγισε ο βουλευτής του κόμματος κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», ο κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε τον κ. Αλαβάνο ότι αφού απείχε επιδεικτικά, στη συνέχεια προσπάθησε, «περίπου εκβιαστικά, να επιβάλει την υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια της Αττικής με την θεωρία ή εγώ ή το χάος, ή εγώ ή η διάσπαση, εκβιάζοντας και επιταχύνοντας μια κρίση που σοβεί εδώ κι ενάμιση χρόνο».


Πλέον το αδιέξοδο στο ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνεται. Ήδη αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ οι συνιστώσες που στηρίζουν το μέτωπο της Αλληλεγγύης και Ανατροπής, οριστικοποιώντας το αδιέξοδο στο συμμαχικό σχήμα.


Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο, κατηγορώντας τον για «εκβιασμούς», «μπλόφες» και «κόλπα της τελευταίας στιγμής» και πρότεινε τη στήριξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Μητρόπουλου.


Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνης αμφισβήτησε τη σκοπιμότητα της υποψηφιότητας του εργατολόγου και τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Νάντιας Βαλαβάνη που πρότεινε την Τετάρτη (08/09), ο Αλέκος Αλαβάνος.
 
 
 
Πηγή: cosmo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!