tromaktiko: Οι Αυξήσεις Κεφαλαίων των Τραπεζών "Βαρύνουν" το ήδη κακό Κλίμα στο ΧΑΑ - Τα Επίπεδα Κλειδιά Επιμέρους Μετοχών και Δεικτών

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Αυξήσεις Κεφαλαίων των Τραπεζών "Βαρύνουν" το ήδη κακό Κλίμα στο ΧΑΑ - Τα Επίπεδα Κλειδιά Επιμέρους Μετοχών και Δεικτών



Οι τραπεζικές μετοχές θα συνεχίσουν και σήμερα να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ το ζητούμενο θα συνεχίσει να είναι μια ισχυρή αντίδραση στην αγορά, έτσι ώστε να απομακρυνθεί, τουλάχιστον προς το παρόν, ο αυξανόμενος φόβος των τελευταίων ημερών για νέες πιέσεις τις επόμενες εβδομάδες.
Είναι ξεκάθαρο ότι στην παρούσα φάση η πορεία της αγοράς εξαρτάται από αυτήν του τραπεζικού δείκτη και του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης (FTSE/ASE 20), με την εικόνα και των δύο να εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά κρίσιμη (διαβάστε σημερινό Report Τεχνικής Ανάλυσης στο Greek Finance Forum για το συγκεντρωτικό τεχνικό σχόλιο με συγκεκριμένα επίπεδα τόσο για το Γενικό όσο και για τους δύο παραπάνω δείκτες ).
Σε αυτό το σημείο και πριν περάσουμε στα επίπεδα κλειδιά επιμέρους μετοχών και δεικτών, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το ήδη κακό κλίμα στο ΧΑΑ, το οποίο δημιουργήθηκε τόσο από τη γνωστή άσχημη εικόνα της οικονομίας όσο και από την ιστορικά αρνητική επίδοση των εταιρειών στα αποτελέσματα εξαμήνου, επιβαρύνεται και από τις αυξήσεις κεφαλαίου, είτε από αυτές που ήδη έχουν αποφασιστεί είτε από αυτές που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.   Πιο συγκεκριμένα αναφέρουμε τα ακόλουθα (ουσιαστικά ως ένα μικρό up date του σχολίου μας στις 09/09).
·         Η ΕΤΕ έχει πάρει τη γνωστή απόφαση αύξησης, με τις πληροφορίες να μιλάνε για χρονοδιάγραμμα εξπρές, αναφορικά με την αποκοπή και την αύξηση κεφαλαίου.
·         Η τράπεζα Κύπρου έχει ανακοινώσει τόσο την αύξηση όσο και το χρονοδιάγραμμα.
·         Σίγουρη είναι η αύξηση κεφαλαίου στην ΑΤΕ (με σκοπό την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας).
·         Στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς, αν και προβληματίζει η πρόσφατη πτώση της μετοχής, οι φήμες για αύξηση κεφαλαίου (ακόμα και με τη συμμετοχή άλλου επενδυτή) συνεχώς και αυξάνονται στην αγορά.
·         Τέλος, όσο και αν έχουν καταλαγιάσει τις τελευταίες ημέρες οι φήμες, το σενάριο για Deal Alpha Bank - EFG Eurobank, με ταυτόχρονη αύξηση κεφαλαίου, είναι πάντα ανοιχτό.

Τα Μακροπρόθεσμα Επίπεδα Κλειδιά για Επιμέρους Μετοχές και Δείκτες.
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η μάχη επιμέρους μετοχών και δεικτών, όπως έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς σε προηγούμενα σχόλια, αν και είναι αλήθεια ότι η εικόνα έχει επιδεινωθεί αισθητά τις τελευταίες ημέρες.
Τραπεζικός Δείκτης – FTSE/ASE 20
Αναφορικά με την πορεία των δύο δεικτών διαβάστε το σημερινό Report Τεχνικής Ανάλυσης.
FTSE/ASE 40
Στην περίπτωση του δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, η εικόνα έχει χαλάσει ιδιαίτερα, δεδομένης της σημαντικής απομάκρυνσης του δείκτη από τα κρίσιμα μακροπρόθεσμα επίπεδα των 1.800  - 1.820 μονάδων. Ζητείται επαναπροσέγγιση αυτών.
ETE
Και σε αυτήν την περίπτωση είχε χαθεί προσφάτως η επαφή με τα πολύ σημαντικά μακροπρόθεσμα επίπεδα των 10,00 – 10,20 ευρώ (up date επιπέδων, χθεσινό κλείσιμο 9.10, -0,87%).
Alpha Bank
Κλειδί κρίνεται η παραμονή της μετοχής πάνω από τα πολύ σημαντικά μακροπρόθεσμα επίπεδα των 5.00 – 5.20 ευρώ (χθεσινό κλείσιμο 5,10 ευρώ, χαμηλό ημέρας, με πτώση 1,35%), τα οποία δίνει μάχη η μετοχή να διατηρήσει.
EFG Eurobank
Τα επίπεδα κλειδιά στην περίπτωση της μετοχής της Eurobank βρίσκονται στα 4,70 – 4,80 ευρώ (χθεσινό κλείσιμο 4,89 ευρώ, +0,41%), τα οποία είχαν δοκιμαστεί προσφάτως.
Τράπεζα Πειραιώς
Απομακρύνεται σημαντικά από τα κρίσιμα επίπεδα των 4,20 – 4,30 ευρώ (χθεσινό κλείσιμο 3,70, -1,60%), γεγονός που μας προβληματίζει ιδιαίτερα.
Σταθεροποιητική συνεδρίαση στις ΗΠΑ χθες το βράδυ. Πιο συγκεκριμένα, ο S&P 500 έκλεισε στις 1.124,66 μονάδες (συνεχίζει να κινείται ο δείκτης στα όρια των σημαντικών αντιστάσεων που έχουμε επισημάνει 1.120 – 1.130 μονάδες), με οριακή πτώση 0,04% και ο Dow Jones Industrials, με οριακά κέρδη 0,21%, στις 10.594,83 μονάδες. Τέλος, με μικρά κέρδη 0,08% ο δείκτης του τεχνολογικού κλάδου, Nasdaq Composite, στις 2.303,32 μονάδες. 
Με κέρδη σήμερα το οι δύο βασικοί δείκτες στην Ασία, με τον Nikkei (στις 07:57) στην Ιαπωνία στις 9.611,94 μονάδες, με άνοδο 1,08%, ενώ με επίσης κέρδη 1,07% ο Hang Seng στις 21.923,54 μονάδες.
Συνεχίζεται η άνοδος για το ευρώ έναντι του δολαρίου (κάτι το οποίο δεν μας εκπλήσσει, μετά και την επιτυχή διάσπαση του 1,2980 – 1,2990) το οποίο στις 07:59 βρισκόταν στο 1,3125. Θυμίζουμε ότι επόμενος στόχος μας, επόμενες αντιστάσεις είναι στο επίπεδο του 1,3150 – 1,3160, ενώ υψηλότερα οι επόμενες αντιστάσεις είναι στο 1,3228, 1,3308, 1,3334.
Τέλος στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν:

Η ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού στη Γερμανία για το μήνα Αύγουστο (09:00 ώρα Ελλάδος, αναμένεται αύξηση 0,3% από αύξηση 0,5% τον προηγούμενο μήνα – Επίδραση στις Αγορές - Μέτρια).

Η ανακοίνωση του δομικού δείκτη τιμών του καταναλωτή στις ΗΠΑ (15:30 ώρα Ελλάδος, αναμένεται αύξηση  0,1% ανάλογη της τελευταίας αύξησης – Επίδραση στις Αγορές – Σημαντική).

Η ανακοίνωση του δείκτη τιμών του καταναλωτή στις ΗΠΑ (15:30 ώρα Ελλάδος, αναμένεται αύξηση  0,3% σε μηνιαία αύξηση ανάλογη της τελευταίας αύξησης – Επίδραση στις Αγορές - Μέτρια).
Η ανακοίνωση του δείκτη συναισθήματος των καταναλωτών από το Πανεπιστήμιο Michigan στις ΗΠΑ (16:55 ώρα Ελλάδος, ο δείκτης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 70,3 από 68,9 την τελευταία φορά – Επίδραση στις Αγορές - Σημαντική).

Greek Finance Forum
http://www.greekfinanceforum.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!