tromaktiko: Ανάληψη καθηκόντων στο νέο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ανάληψη καθηκόντων στο νέο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων



Τα καθήκοντά τους ανέλαβαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο νέο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας ο ...


υπουργός Γιάννης Διαμαντίδης και η υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Μιλώντας στους παρευρισκόμενους ο κ. Διαμαντίδης είπε ότι θα αρχίσει συναντήσεις με όλους τους ναυτιλιακούς φορείς, γιατί -όπως είπε- «για να επιτευχθούν οι στόχοι χρειάζεται η βοήθεια και η συμπαράσταση όλων».
Ως στόχους προσδιόρισε τον εκσυγχρονισμό της ναυτικής εκπαίδευσης, την αύξηση του αριθμού των πλοίων που έχουν ελληνική σημαία, τον εκσυγχρονισμό των λιμανιών ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, την διαφύλαξη του εισοδήματος των αλιέων, την ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.
Η κ. Τσουρή χαρακτήρισε ιστορικές τις στιγμές αφού η σύσταση του υπουργείου δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για τη ναυτιλία.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής, αναφερόμενος στο Λιμενικό Σώμα, είπε ότι θα έχει το επιχειρησιακό τμήμα αυξάνοντας τις δυνατότητες της χώρας μας στο νέο δόγμα ασφάλειας μέσω και της σύστασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.





Πηγή: skai.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!