tromaktiko: Που βασίζει την «αισιοδοξία» του ο Γκιούλ ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο;

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Που βασίζει την «αισιοδοξία» του ο Γκιούλ ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο;



Στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Τουρκίας Γκιουλ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέσα στο 2010, μέσα στους επόμενους 3 μήνες δηλαδή, θα λυθούν όλα τα προβλήματα, που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο!

Αυτό την στιγμή που οι παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας αποτελούν καθημερινό φαινόμενο από τα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Άγκυρας, την ίδια στιγμή που τα ωκεανογραφικά τουρκικά σκάφη προκλητικά κάνουν έρευνες για πετρέλαιο από τις ακτές της Θράκης μέχρι το Καστελόριζο, την ίδια στιγμή που ισχύει απόλυτα το casus belli από πλευράς Τουρκίας κατά της Ελλάδος για την περίπτωση που η χώρα μας επεκτείνει, όπως έχει δικαίωμα, τα χωρικά της ύδατα, την ίδια στιγμή ο Γκιουλ δηλώνει… αισιόδοξος! Που βασίζει αυτή την αισιοδοξία του; Μήπως σε κάποια μυστική διπλωματία που γίνεται κάτω από το τραπέζι εν αγνοία του Ελληνικού Λαού;

Ας δούμε πως παρουσιάστηκε από τον τύπο η ομιλία Γκιούλ:
«Αισιόδοξος για το Αιγαίο ο Γκιουλ: Την ελπίδα για “επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων στο Αιγαίο” εξέφρασε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ. Είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Την ελπίδα να καταστεί το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιούλ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να επιλύσει «όλα τα εκκρεμή ζητήματα στο Αιγαίο, σεβόμενη τα κοινά δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα τ! ων δυο χωρών, με βάση το Διεθνές Δίκαιο». Κατά την διάρκεια της ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο κ. Γκιούλ, η χώρα του οποίου προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας το Σεπτέμβριο, χαρακτήρισε το 2010 ξεχωριστή χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις…»
Αισιόδοξος, λοιπόν, ο Γκιουλ κι αν ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι αισιόδοξος σημαίνει ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός μεγάλου ξεπουλήματος, που γίνεται μέσω μίας μυστικής διπλωματίας ενάντια στα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!