tromaktiko: Τους ενδιαφέρει ο τίτλος του δημάρχου και όχι η πραγματική προσφορά στον τόπο.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Τους ενδιαφέρει ο τίτλος του δημάρχου και όχι η πραγματική προσφορά στον τόπο.



Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση είναι ένα πολύ δύσκολο βήμα σε ένα εξαιρετικό δυσμενές πολιτικό,οικονομικό,και κοινωνικό τοπίο,άρα για να πετύχει αξιοπρεπή αποτελέσματα πρέπει να εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή συναίνεση.
Η δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές πρέπει να έχει την μικρότερη δυνατή πίεση για να διαχειριστεί αυτό το τοπίο.
Δεν ξέρω σε πόσους από του υποψηφίους που έχουν μπει σε αυτό το παιχνίδι γνωρίζουν πραγματικά το μέγεθος αυτής της υπόθεσης και το βάρος που αναλαμβάνουν .
Έχω όμως την εντύπωση ότι τους απασχολεί μόνο η καρέκλα και η θέση του Δημάρχου και όχι η πραγματική προσφορά στον τόπο μας.
Για να διαμορφώσουν μια πολιτική πρόταση πρέπει να τους ενδιαφέρει η μέγιστη δυνατή συναίνεση με ένα ψηφοδέλτιο όχι «σούπα» ή «ανεξάρτητο» αλλά με την συμμετοχή ανθρώπων με πολιτική άποψη,με διαφορετικές οπτικές και μέσα από συγκρούσεις να προκύπτουν σαφείς πολιτικές θέσεις,για να παράγεται δουλειά και αποτέλεσμα.
Δεν είμαι σίγουρος αν στο τέλος θα διαμορφωθεί ένα τέτοιο πλαίσιο και θεωρώ ότι για το μόνο που γίνεται προσπάθεια είναι να βρεθούν οι «αρεστοί» και να μοιραστούν τις ίδιες καρέκλες για να επαναλάβουν τα ίδια λάθη.
Τα περί ..¨σύρσιμο και παρατεταμένη εκκρεμότητα»..που ακούω συνεχώς..όλα είναι σκόπιμα. Κύριος σκοπός τους είναι να μην αφήσουν τον κόσμο της Ευρυτανίας να ψηφίσει ήρεμα και συνετά,ώστε να μπλοκάρουν ανθρώπους και να διαμορφώσουν τετελεσμένες καταστάσεις.
Δυστυχώς,όμως οι συμπολίτες μας έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι αποδέχονται τη μοίρα τους και είναι κρίμα.
Δεν διεκδικούν
Πάντα όμως να ξέρουν ότι η νέα γενιά δεν πείθεται εύκολα,γιατί δεν αποδέχεται όλες αυτές τις ντιρεκτίβες και τις από καθʼ έδρας υποδείξεις προσώπων. Θα ήθελε να προκύψουν μέσα από πιο ανθρώπινες διαδικασίες που να αναδείξουν ανθρώπους κατάλληλους γιʼαυτή τη δουλειά.

πηγή: http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!