tromaktiko: Eκκλησία Παναγίτσα του Παλαιού Φαλήρου - Ταληροφονιαδες

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Eκκλησία Παναγίτσα του Παλαιού Φαλήρου - Ταληροφονιαδες



Τον Ιούνιο του 2010 αποφασίσαμε να βαπτίσουμε τον πρωτότοκο γιό μας στην εκκλησία Παναγίτσα του Παλαιού Φαλήρου. Ο Ιερέας που μας εξυπηρέτησε 4 μήνες πριν το μυστήριο ήταν πάρα πολύ ευγενικός και κατατοπιστικός ως προς όλες τις διαδικασίες (γραφειοκρατικές και μη).
Μας επισήμανε βέβαια (προς έκπληξή μας) πως η εκκλησία δεν χρειάζεται λεφτά για το μυστήριο αλλά ¨ότι έχετε ευχαρίστηση, εσείς παιδιά μου¨ ήταν τα λόγια του.
Οι μήνες περάσανε και η ημερομηνία του μυστηρίου έφτασε.
1. Πρώτη στην εκκλησία πήγε η νονά (κουμπάρα μας) η οποία διευθέτησε τα γραφειοκρατικά. Της επισημάνανε πως εάν θέλετε μπορείτε να δώσετε ένα συμβολικό ποσό στην εκκλησία! Από την καλή της καρδιά έδωσε 100€ και φυσικά ζήτησε και πήρε απόδειξη.

2. Όταν έφτασα στην εκκλησιά εγώ με την σύζυγο μου και το μωράκι μας, μας κάλεσαν αμέσως να υπογράψουμε τα χαρτιά στο γραφείο της εκκλησίας. Εκεί δεν δίστασαν οι ίδιοι παπάδες να μας ανακοινώσουν πως η κουμπάρα μας (δεν ήταν μαζί μας εκείνη την στιγμή) είχε δώσει ένα τυπικό ποσόν (δεν γνωρίζαμε το ποσόν) για το πατριαρχείο οπότε ¨εάν θέλετε εσείς δώστε κάτι για εμάς τους 3 παπάδες της εκκλησίας ¨. Δεν σας κρύβω πως σάστισα και ήμουνα έτοιμος να τους βρίσω αλλά σκέφτηκα τις συνέπιες που θα είχε αυτό στο μυστήριο της βάπτισης που θα ακολουθούσÎ! µ. Έτσι έδωσα 50€.3. Μετά το τέλος του μυστηρίου ο παπάς που έκανε το μυστήριο πλησίασε την κουμπάρα και της είπε ¨σε παρακαλώ δώσε κάτι στον επιστάτη που βοήθησε στο μυστήριο, ένα καφέ...¨ Η κουμπάρα μην γνωρίζοντας ότι εγώ είχα δώσει 50 € έβγαλε και έδωσε από το πορτοφόλι της αλλά 50€

Τέλος ΚΟΣΤΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ 200€ !!!!
Όλοι οι παραπάνω δεν πληρώνονται? Δεν παίρνουν μηνιάτικο?
Εσείς όταν κάνετε την δουλειά σας ζητάτε εν ψυχρό μπουρμπουάρ???
ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!