tromaktiko: Απάντηση στο "ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ: Σκανδαλο, χορηγος στο Eurovoice ο ΕΟΤ"

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση στο "ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ: Σκανδαλο, χορηγος στο Eurovoice ο ΕΟΤ"



Φίλε μου κάτι έχεις δει λάθος νομίζω. Το EuroVoice θα προβληθεί σε 33 χώρες (φαντάζομαι, αφού στο επίσημο site λέει πως θα ψηφίζουν 33 χώρες, οπότε λογικά θα μεταδίδεται και στις 33).
Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Είτε σε 3 είτε σε 33, τα λεφτά που δίνονται σε τέτοιους χαζοδιαγωνισμούς θα μπορούσαν κάλλιστα να δοθούν σε άλλα μέσα που θα έκαναν κάτι πιο ξεχωριστό. Γιατί δεν βάζει ο ΕΟΤ αυτά τα λεφτά σε μία κινηματογραφική παραγωγή; Στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλούς σκηνοθέτες, και πιο παλιούς και νέους, και αν έπεφτε χρήμα θα μπορούσαν να γίνουν μεγάλα πράγματα. Και με μία ταινία ΠΟΛΥ καλή μπορεί να γίνει πολύ αξιοπρεπής προβολή της Ελλάδας.

Θα μπορούσαν επίσης αυτά τα χρήματα να τα επενδύσουν σε ιδέες πιο παραγωγικές σε ό,τι αφορά τη διαφήμιση. Περισσότερα προγράμματα, περισσότερη διαφήμιση.

Και στην τελική; Θα μπορούσαν να τα επενδύσουν σε εργασίες συντήρησης του τόπου, να έχουμε μια πιο καθαρή και φιλόξενη Ελλάδα, ώστε να έρχεται ο τουρίστας και να θέλει να ξανάρθει και του χρόνου και του παραχρόνου.

Ωστόσο, στεκόμαστε πάλι στα ίδια. Επιφάνεια και πάλι επιφάνεια. Αν θες να προάγεις πολιτισμό, αγαπητό Υπουργείο, να προάγεις ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, όχι βιομηχανία κέρδους.

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!