tromaktiko: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ROMA

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ROMA




Η Δημοτική αρχή του Δήμου Σπάτων αδυνατεί χρόνια τώρα να προστατεύσει τους δημότες από την παράνομη και ασύδοτη συμπεριφορά των roma που έχουν κατασκηνώσει σε ιδιοκτησίες δημοτών, στην περιοχή των Μυκηναϊκών Τάφων, που δεν μπορούν να τις εκμεταλλευτούν, να τις αξιοποιήσουν και να δημιουργήσουν ό,τι θεωρούν αποδοτικό και καλό για τον εαυτό τους.

Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη ρύπανση που προκαλούν στη γειτονιά, το θόρυβο που δημιουργούν σ! χεδόν όλη την ημέρα με τα ουρλιαχτά τους και τις μεγαφωνικές τους εγκαταστάσεις (σταθερές ή σε οχήματα) και δεν μπορεί να περιορίσει την κίνησή των ζητιάνων εντός της πόλης του Δήμου. Δρόμοι, καταστήματα, πάρκα, γεμάτα roma, βρωμιά και δυσωδία. Τα παιδιά μας και οι γυναίκες μας φοβούνται να κυκλοφορήσουν, εμείς φοβούμαστε να αφήσουμε τα σπίτια μας και τις περιουσίες μας, αφού ό,τι παραμελείτε, έστω και κατ' ελάχιστο αρπάζεται, απαλλοτριώνεται και μοσχοπωλείται στους κλεπταποδόχους. Δεν μπορεί να μας προστατεύσει από τις απανωτές πυρκαγιές! που προκαλούν, από την καύση των κ! λεμμ ένων καλωδίων.

Η μόλυνση φοβερή και ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς στο ελαιόδασος τρομερός. Πλήρης αδιαφορία. Συμμέτοχη σ' αυτή την ιστορία έχει αναμφισβήτητα και η τοπική αστυνομία. Αλλά πώς να μην είναι συμμέτοχη, αφού αστυνομικοί, όπως ο ΠΑΡΑΧΕΡΑΚΗΣ είναι δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι εκ νέου; Ποιος τολμάει να πάει να διαμαρτυρηθεί στην αστυνομία; Όλα είναι τακτοποιημένα. Όλα εκτός από τη μελλοντική μας ψήφο! Αφού dεν έχουν αυτοί ευαισθησία να δημιουργήσουν κατάλληλο καταυλισμό και να περιορίσουν τους roma σε αυτόν, έχουμε εμείς ! κρίση, γνώση και θυμό, ΠΟΛΥ ΘΥΜΟ να τους μαυρίσουμε. Θα επιλέξουμε τον υποψήφιο που θα υποσχεθεί λύσεις, όχι για να πάρει την ψήφο μας, αλλά με στοιχεία που θα μας πείσουν.

Και θα έχει να κάνει στη συνέχεια μαζί μας. Εάν αθετήσει την υπόσχεσή του θα του ψήσουμε το ψάρι στα χείλη. Όχι με κλείσιμο δρόμων, όχι με δημιουργία προβλημάτων στους δημότες ή τους λοιπούς πολίτες, αλλά με απομόνωση στην οικία του από την οποία δεν θα μπορεί να βγει μέχρι τη οριστική επίλυση του προβλήματος. Θα βρίσκει μπροστά του καθημερινά 50 - 100 συμπολίτες του που δεν  θα του επιτρέπουν την έξοδο, τη μετακίνηση, την εργασία. Επιτέλους, Όχι άλλο Ζεφύρι στα Σπάτα. Όχι υποβάθμιση της ζωής μας. Όχι υποβάθμιση και εκμηδενισμό της περιουσίας μας. Δεν επιζητούμε μεθόδους ΣΑΡΚΟΖΙ. Ζητούμε σωστή αντιμετώπιση, νόμιμη παραμονή των roma, ελευθερία κινήσεων και δράσης των πολιτών/δημοτών Σπάτων. Ναι στο Δήμαρχο μπροστάρη. Ναι στις μόνιμες λύσεις.

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!