tromaktiko: Μπακογιάννη στην εξεταστική για Siemens

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Μπακογιάννη στην εξεταστική για Siemens




Αρνήθηκε οποιαδήποτε θεσμική επαφή με τις συμβάσεις της Siemens που διερευνώνται η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία κατέθεσε την Τετάρτη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Η ανεξάρτητη βουλευτής δέχτηκε από τα μέλη της επιτροπής μπαράζ ερωτήσεων για τις σχέσεις της με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, τις επαφές που καταγράφονται το ημερολόγιό του, αλλά και τις αγορές οικιακών συσκευών.
Με τις απαντήσεις που έδωσε επανέλαβε ότι με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο διατηρούσε κοινωνικές σχέσεις, καθώς ήταν συμμαθητές, οι οποίες όμως είπε ότι διακόπηκαν όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.
"Έχω δεχθεί μια απίστευτη επίθεση λάσπης. Έβλεπα τον εαυτό μου στα μανταλάκια των περιπτέρων για 21 καφετιέρες. Όλες αυτές οι συσκευές βρίσκονται στις λέσχες φιλίας του δήμου Αθηναίων" είπε.
Ερωτηθείσα εάν υπήρξε χορηγία από τη Siemens για τον γάμο του γιου της, απάντησε ότι αυτό αποτελεί ύβρι για έναν Κρητικό.
Παραδέχθηκε ωστόσο ότι στην ίδια η εταιρεία έκανε έκπτωση στις αγορές της, λέγοντας στα μέλη της επιτροπής: "Κύριοι συνάδελφοι, έκπτωση κάνουν οι πάντες στους πάντες. Κι εσείς αν πάτε σ' ένα μαγαζί, θα σας κάνουν έκπτωση 30%. Πράγματι μου έκανε έκπτωση η Siemens, ουδέποτε όμως με δική μου παρέμβαση".
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η πρώην υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι εφικτό να βρεθεί το πού πήγε το μαύρο πολιτικό χρήμα που έφυγε από τη γερμανική εταιρεία.
Αναφερόμενη στην υπόθεση Καραβέλα, άφησε σαφείς αιχμές σε βάρος της δικαιοσύνης και της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για τη διαφυγή του.
Στην ερώτηση του ΛΑΟΣ εάν γνωρίζει ποιος έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυρία Μπακογιάννη παρέπεμψε στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού.
"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανετράπη από οικονομικά συμφέροντα, όπως είπε ο πατέρας σας. Πολύ βαριά κατηγορία" είπε χαρακτηριστικά ο Κωστής Αϊβαλιώτης και η κ. Μπακογιάννη αποκρίθηκε: "Διαβάστε τα βιβλία και τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κρύβει λόγια, έχει πολλές φορές μιλήσει γι' αυτή την ιστορία, έχει πει ονόματα".

megatv.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!