tromaktiko: Βανδαλισμοί στο 7ο Γυμνάσιο Λαμίας - Συμμορίες εξωσχολικών σκορπούν τη βία

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Βανδαλισμοί στο 7ο Γυμνάσιο Λαμίας - Συμμορίες εξωσχολικών σκορπούν τη βία



Δεν άφησαν τίποτα όρθιο οι βάνδαλοι στο 7ο Γυμνάσιο

Δεν πίστευαν στα μάτια τους καθηγητές-μαθητές και γονείς από την εικόνα που αντίκρισαν τη Δευτέρα το πρωί, μπαίνοντας στο 7ο Γυμνάσιο. Στην αρχή οι καθηγητές βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη και νόμισαν ότι πρόκειται για κατάληψη.
Όταν μπήκαν μέσα όμως βρήκαν τα πάντα διαλυμένα. Θρανία σπασμένα και αναποδογυρισμένα, πόρτες και τζάμια σπασμένα, το κυλικείο λεηλατημένο και γενικά μια εικόνα που θύμιζε πεδίο μάχης. Μάλιστα στην είσοδο μιας αίθουσας βρέθηκε και ένα μαχαίρι.

Διαλυμένο βρέθηκε και το γραφείο του διευθυντή, ενώ χρησιμοποίησαν και τον υπολογιστή του για να στείλουν μηνύματα στο facebook. Είναι απορίας άξιον, αφού δίπλα στο σχολείο υπάρχουν σπίτια, πως κανείς δεν άκουσε όλη αυτή την καταστροφή για να ενημερώσει την αστυνομία.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ομάδα εξωσχολικών νεαρών μαζί με μαθητές από άλλα σχολεία, που μερικοί απ' αυτούς ήταν ακόμη μέσα την ώρα που το πρωί άνοιγαν το σχολείο.
Όταν οι καθηγητές άνοιξαν την κεντρική είσοδο, εξαφανίστηκαν πηδώντας από την ταράτσα του 7ου Γυμνασίου σε διπλανούς ακάλυπτους χώρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport υπάρχουν κάποια στοιχεία και πληροφορίες και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να γνωρίζουμε τους δράστες.
Το σχολείο δεν λειτούργησε χθες, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών , ενώ το χώρο επισκέφθηκε και ο εισαγγελέας Λαμίας.
Ο διευθυντής της Βθμιας εκπαίδευσης Θανάσης Μιχελής κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων, ενώ μιλώντας στο LamiaReport είπε:

"Πιστεύω ότι τις καταλήψεις δεν τις κάνουν μόνοι τους οι μαθητές, αλλά γνωστοί-άγνωστοι εξωσχολικοί που δρουν ως συμμορίες, σκορπώντας τη βία στα σχολεία. Πολύ φοβάμαι ότι και σε άλλα σχολεία, που δεν μας αφήνουν να μπούμε γιατί είναι υπό κατάληψη, όπως το 2ο ΕΠΑΛ, μπορεί να έχουν συμβεί οι ίδιοι βανδαλισμοί" 
http://www.lamiareport.gr/ 


 

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!