tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ :ΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ AEGEAN

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :ΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ AEGEAN



Έχω την εντύπωση φίλε μου, ότι αν και ταξιδεύεις συχνά όπως λες, μάλλον καθόλου δεν έχεις ξεπεράσει τους φόβους σου για το αεροπλάνο, δηλαδή το ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο στο κόσμο!!!
και αυτό σε κάνει να φαντάζεσαι γεγονότα και καταστάσεις που δε συμβαίνουν. και δε το λέω ειρωνικά για να μη παρεξηγηθώ! απλά αυτά είναι απόροια του φόβου σου και του πανικού! επειδή λοιπόν συν ταξιδεύαμε, να σε ενημερώσω ότι τα GPS, εννοείς προφανώς τις οθόνες που κατεβαίνουν από την οροφή της καμπίνας κάτω από τα ντουλάπια των αποσκευών, αυτά λοιπόν έκλεισαν αυτόματα 12 λεπτά πριν τη προσγείωση, όπως κλείνουν πάντα γιατί έτσι είναι προγραμματισμένα να κλείνουν αυτόματα, στη πτήση προς ηράκλειο! δηλαδή όταν το αεροπλάνο είναι στο ύψος της σαντορίνης και μάλιστα αν ήταν μέρα θα τη διέκρινες καθαρά, ανάλογα με τη θέση βέβαια που καθόσουν!

Το 12 λοιπόν ήταν τα λεπτά της πτήσης που υπολείπονταν μέχρι τη προσγείωση και όχι τα μέτρα από το έδαφος! αυτό το βλέπει μόνο ο αεροελεγκτής στις σχετικές οθόνες στο πύργο ελέγχου και βέβαια ο πιλότος! όσο για τη κρήτη που δεν είδες αυτό οφείλονταν στο γεγονός ότι λόγω νοτιά το αεροπλάνο προσγειώθηκε από την αλικαρνασσό προς τη θάλασσα και όχι το αντίθετο όπως είναι ο συνήθης τρόπος προσγείωσης για το ηράκλειο.οπότε σε αυτή τη περίπτωση ήταν λογικό να μην δεις κρήτη πριν τη προσγείωση!αν προσγειωνόταν κανονικά δηλαδή από θάλασσα προς αλικαρνασσό, θα είχες αρκετή ώρα φάτσα κάρτα τα βόρεια παράλια της κρήτης κατά μήκος, από την αριστερή πλευρά του αεροπλάνου. και τέλος το αεροπλάνο πήγε βόρεια δηλαδή προς αθήνα για να επιχειρήσει δεύτερη φορά προσγείωση λόγω νοτιά!

Εσύ όμως θα μου επιτρέψεις να σου πω λόγω του φόβου σου είχες ωστόσο χάσει και τα σημεία του ορίζοντα και το μπούσουλα! και επειδή λες ότι συχνά ταξιδεύεις, φρόντισε γρήγορα να αποβάλλεις το φόβο σου για τα αεροπλάναπου νομίζεις απλά ότι έχεις αποβάλλει! γιατί, πίστεψέ με έχω ταξιδέψει για ηράκλειο με πολύ χειρότερες συνθήκες και αν κατά τύχη βρεθείς σε μια τέτοια πτήση για ηράκλειο, πράγμα όχι σπάνιο τότε, τρέχα γύρευε! θα πρέπει να σε περιμένει στη πίστα ασθενοφόρο!!! ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ!!!


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!