tromaktiko: Τεράστια απάτη με επιδοτήσεις και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Τεράστια απάτη με επιδοτήσεις και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος



Η μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ για επιδοτήσεις μαϊμού και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες από τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας DEAL news πρόκειται για μια τεράστια υπόθεση όπου ένα κύκλωμα με...
συμμετοχή Ελλήνων αλλά και υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θησαύριζαν αποσπώντας τεράστια ποσά από επενδυτικά προγράμματα, καθώς είχαν θέσει σε εφαρμογή μια μηχανή επιχειρηματικής θερμοκοιτίδας, μέσω της οποίας επώαζαν δεκάδες επιχειρήσεις.
Με συντονισμένες ενέργειες η υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος, σε συνεργασία με άλλες διωκτικές αρχές έχουν ξεκινήσει έναν ενδελεχή έλεγχο σε μια σειρά ελληνικών επιχειρήσεων και κατοικιών. Συνολικά έχουν ελεγχθεί πάνω από 15 επιχειρήσεις, ενώ, το στρατηγείο του θερμοκηπίου που απλωνόταν υπό την μορφή… κύβου, βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει προκύψει πως ένα ποσό που ξεπερνά το 1,5 δις ευρώ κατέληξε σε άλλη διαδρομή από αυτή που προέβλεπε το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και τα άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα. Τα αποτελέσματα των ερευνών, εφόσον ολοκληρωθούν και τεκμηριωθούν, θα προκαλέσουν πάταγο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη απάτη, που έχει αποκαλυφθεί ποτέ στην Ελλάδα είπαν επίσημα χείλη στην DEAL news, που προσπαθούν να τηρήσουν άκρα μυστικότητα γύρω από την πορεία των ερευνών. Η DEAL news επικοινώνησε με την εταιρία που φέρεται ως πρωταγωνίστρια της υπόθεσης με την διακίνηση των επιδοτήσεων μαϊμού. Επιβεβαίωσε ότι όντως γίνονται έρευνες στην εταιρία και ζήτησε την τοποθέτηση απάντηση των υπευθύνων της, την οποία δεν έλαβε ποτέ! Παράλληλες έρευνες πραγματοποιούνται και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. αφού, οι πληροφορίες που «δένουν» την απάτη προέρχονται μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως αποκαλύπτεται από τις Βρυξέλλες, ένα κύκλωμα υπαλλήλων με δόλιους τρόπους και απίθανα τεχνάσματα, διοχέτευε πακτωλό εκατομμυρίων σε μητρικές εταιρίες στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη της Ε.Ε., οι οποίες τα μοίραζαν σε συνεργαζόμενες με αυτές εταιρίες ή άλλες θυγατρικές. Η συνδυασμένη έρευνα δεν περιορίζεται μόνο στα στοιχεία που προκύπτουν από το ΣΔΟΕ και τους επιτόπιους ελέγχους, αλλά επεκτείνονται στις τράπεζες, στα εμβάσματα, στην ηλεκτρονική αλληλογραφία και σε κάθε δρόμο που θα έριχνε φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση.
Πηγή: Deal news
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!