tromaktiko: Πάει Τόκιο ο «Γκέμπρε»

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Πάει Τόκιο ο «Γκέμπρε»



Τι κι αν στην μέχρι τώρα καριέρα του έχει πανηγυρίσει αμέτρητες πρωτιές και έχει κρεμάσει στο στήθος αμέτρητα χρυσά μετάλλια. Ακόμη και στα 37 του ο Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ έχει κίνητρο...

Ο κορυφαίος Αιθίοπας δρομέας έχει πετύχει τα πάντα στη ζωή του, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το επαγγελματικό κομμάτι.
Όμως, ακόμη και τώρα δεν σταματά να ζητά το κάτι παραπάνω, έστω κι αν στο βιογραφικό του έχουν καταγραφεί 26 παγκόσμια ρεκόρ και πρωτιές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ακόμη και στα 40 του χρόνια θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Αυτό είναι που επιθυμεί και ο ίδιος γι’ αυτό και καταστρώνει τα πλάνα του για τη νέα σεζόν, επιβεβαιώνοντας τη συμμετοχή του στον Μαραθώνιο του Τόκιο τον προσεχή Φεβρουάριο.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν το γεγονός με μεγάλη χαρά, ευελπιστώντας ότι ο «Γκέμπρε» θα «κυνηγήσει» ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ  (2:03:59), μετά το 2008 και τον αγώνα του Βερολίνου. Ο 37χρονος πρωταθλητής θα τρέξει στην Ιαπωνία για πρώτη φορά μετά το 2006 και τον διεθνή Μαραθώνιο της Φουκουόκα.

Ο Μαραθώνιος του Τόκιο θα διεξαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή-ρεκόρ 335.000 ανθρώπων, ανάμεσά τους και 35.000 δρομείς.

www.gazzetta.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!