tromaktiko: Σαουδάραβας ένας απο τους βασικούς υπόπτους για τα πακέτα - Ελεύθερη η φοιτήτρια

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Σαουδάραβας ένας απο τους βασικούς υπόπτους για τα πακέτα - Ελεύθερη η φοιτήτρια



Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει αμερικανικές και ξένες μυστικές υπηρεσίες μετά τον νέο τρόμο από τον αέρα που απείλησε τις ΗΠΑ.Ενας σαουδάραβας κατασκευαστής βομβών, ο οποίος πιστεύεται ότι συνεργάζεται με το δίκτυο της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη, είναι ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση με τα παγιδευμένα πακέτα που είχαν προορισμό τις ΗΠΑ.
Ο 28χρονος Ιμπραΐμ Χάσαν αλ-Ασίρι, στην κορυφή του καταλόγου των πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών στη Σαουδική Αραβία, είναι αδελφός του καμικάζι που επιχείρησε να σκοτώσει τον επικεφαλής της σαουδαραβικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Νάγεφ, πέρυσι. Ο πρίγκιπας απλώς τραυματίσθηκε κατά την επίθεση αυτή. Κατά την επίθεση αυτή καθώς και στην απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους που είχε προορισμό τις ΗΠΑ τα Χριστούγεννα του 2009, χρησιμοποιήθηκε η ισχυρή εκρηκτική ύλη ΡΕΤΝ, όπλο που φαίνεται ότι επιλέγει η Αλ-Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου που έχει τη βάση της στην Υεμένη.
Ελεύθερη η φοιτήτρια
Οι αρχές της Υεμένης απελευθέρωσαν την 22χρονη φοιτήτρια η οποία συνελήφθη το Σάββατο, ως ύποπτη για εμπλοκή στην αποστολή των δύο παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ο πατέρας της και ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.
"Η φοιτήτρια αφέθηκε ελεύθερη όταν οι έρευνες έδειξαν ότι ήταν το λάθος πρόσωπο", σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Αξιωματούχος είπε οτι άλλη γυναίκα κατά τα φαινόμενα χρησιμοποίησε τα στοιχεία ταυτότητας και το τηλέφωνο της φοιτήτριας και διαξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας αυτής.
Η Σαναά ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη της νεαρής, της οποίας ο αριθμός τηλεφώνου υπήρχε πάνω στα δέματα που αποστέλλονταν σε συναγωγές στο Σικάγο των ΗΠΑ. Η σύλληψή της έγινε ύστερα από ειδοποίηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Στο μεταξύ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέκλεισαν την ύπαρξη ενός εκρηκτικού μηχανισμού στο Μπόινγκ 747-400 της αμερικανικής εταιρείας UPS το οποίο συνετρίβη στο Ντουμπάι τον Σεπτέμβριο.Υπενθυμίζεται οτι δύο μέλη του πληρώματος είχαν χάσει την ζωή τους όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν και είχε προορισμό την Κολονία της Γερμανίας συνετρίβη στις 3 Σεπτεμβρίου.
newsit.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!