tromaktiko: Αλλού να στείλετε τις προσκλήσεις κ.κ. του Υπ. Οικονομικών

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Αλλού να στείλετε τις προσκλήσεις κ.κ. του Υπ. Οικονομικών



Πήρα αφορμή να γράψω κι εγώ, από μία ανάρτηση που διάβασα σχετικά με τον συμψηφισμό οφειλών του δημοσίου σε επιχειρήσεις, με τις οφειλές των επιχειρήσεων στο δημόσιο.

Είμαι λογιστής και έχω πελάτες οι οποίοι οφείλουν ΦΠΑ στο δημόσιο.
Η Γ.Γ.Π.Σ φρόντισε να στείλει ειδοποίηση σε όλες τις επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλλει περιοδικές δηλώσεις, για άμεση (εντός 5 ημερών) καταβολή του ΦΠΑ με την απειλή του ελέγχου σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν.
Επίσης το Υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο του προς τις εφορίες, πιέζει τους ελεγκτές υπαλλήλους να ασχολούνται με δύο τουλάχιστον υποθέσεις ανά ημέρα ο καθείς, για την είσπραξη του ΦΠΑ.
Τον έρμο τον επιχειρηματία όμως, κανείς δεν τον ρώτησε γιατί δεν πλήρωσε.
Μία επιχείρηση χαρακτηριστικά, κάνει να λαμβάνει πολλά χρεωστούμενα από δουλειές με μεγάλο Δήμο εδώ και μήνες. Ο Δήμος έκανε μια χαρά την δουλίτσα του και τις εκδηλώσεις του, πήρε τα τιμολόγια του βάσει των οποίων και ότι συνεπάγεται (χορηγίες κτλ), τα εμφάνισε μια χαρά στα έξοδά του κτλ κτλ, αλλά η επιχείρηση ούτε ευρουλάκι.
Το ΦΠΑ όμως κύριοι του Υπ. Οικ. απαιτητό !!!
Έχετε τα κότσια να στέλνετε τις προσκλήσεις και τις απειλές για έλεγχο στους Δήμους και στο σινάφι σας γενικότερα ????
Μακάρι να υπήρχε κάποιος από σας και να είχε τα κότσια να το κάνει. Αν δηλ. ο επιχειρηματίας σας αποδείξει ποιος του χρωστάει το ΦΠΑ, να στέλνετε αλλού τις προσκλήσεις !!!
Ξέρω ότι ματαίως γράφω με τους στραγγαλιστές που έχουμε μπλέξει, αλλά...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!