tromaktiko: Ένταση και πάλι στην Ακρόπολη - Τα ΜΑΤ βάζουν μέσα τους τουρίστες

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ένταση και πάλι στην Ακρόπολη - Τα ΜΑΤ βάζουν μέσα τους τουρίστες



Στην είσοδο της Ακρόπολης είναι παρατεταγμένα τα ΜΑΤ και έτσι κανείς δεν μπορεί να μπει είτε είναι τουρίστας είτε είναι....εργαζόμενος.

Όμως λίγο πριν από τις 08:30 τα ΜΑΤ έβαλαν από την κεντρική είσοδο της Ακρόπολης μερικούς τουρίστες προκαλώντας μικρή ένταση μεταξύ των συμβασιούχων που φώναζαν εναντίον των αστυνομίκων. Από την άλλη συγκεντρωμένοι έξω από την Ακρόπολη είναι οι συμβασιούχοι που και με αυτό τον τρόπο παραμένει κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος.
Όμως ακόμη και αν τα ΜΑΤ ή οι συμβασιούχοι δεν ήταν εκεί έξω η Ακρόπολη θα παρέμεινε κλειστή αφού οι μόνιμοι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάση εργασίας από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Έτσι ο χώρος θα παρέμεινε ούτως η άλλως κλειστός. Δηλαδή μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, ειδικά για τους χιλιάδες τουριστών που περιμένουν πως και πως να δούνε αυτόν τον ιστορικό αρχαιολογικό χώρο του κόσμου.
Μπορεί οι συμβασιούχοι να έχουν δίκαιο αφού ζητάνε τα δεδουλευμένα 22 μηνών και την μονιμοποίηση τους όμως η Ακρόπολη τις τελευταίες μέρες έχει γίνει πεδίο μάχης με τους τουρίστες να φωτογραφίζουν τα δακρυγόνα και τα επεισόδια αντί τις Καρυάτιδες.
Μάλιστα πολλοί τουρίστες έχουν δηλώσει ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ ξανά στην χώρα μας και θα φροντίσουν να το μεταφέρουν και στο εξωτερικό αυτό το κλίμα.
newsit.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!