αυτόν που ομολόγησε με κυνισμό ότι έφαγε... Αν τα φάγαμε μαζί, εγώ είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης....εσείς κε αντιπρόεδρε?
Διαβάστε τι έλεγε το Ιούνιο....ο κλάψας !!!
Δημοσιογράφος: Οι περισσότεροι Έλληνες επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, ακριβώς επειδή η μεταρρύθμιση θίγει προσωπικά συμφέροντα, κυρίως με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την περικοπή των συντάξεων.
Θεόδωρος Πάγκαλος: Αν οι πολίτες δεν κατανοούσαν το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, θα ψήφιζαν ακραία κόμματα. Δεν συμβαίνει, όμως, κάτι τέτοιο. Βέβαια, είναι φυσικό να αισθάνονται οι πολίτες δυσαρεστημένοι και να διαμαρτύρονται. Κάτι απροσδόκητο έχει συμβεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Πριν από τα μέτρα λιτότητας, ο μισθός μου βρισκόταν στο υψηλότερο επίπεδο του δημόσιου τομέα, 6.500 ευρώ τον μήνα. Τώρα, ο μισθός μου έχει μειωθεί κατά ¼, στα 4.800 ευρώ τον μήνα. Πρέπει να περιορίσω τη διάρκεια των διακοπών μου, και η γυναίκα και τα παιδιά μου έχουν δυσαρεστηθεί.
Από την άλλη πλευρά, όμως, οι άνθρωποι, που είναι δυσαρεστημένοι, είναι και πρόθυμοι να συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Είναι μεγάλος ο αριθμός αυτών των ανθρώπων, αλλά πολλοί από αυτούς δεν εκφράζουν τις σκέψεις τους. Οι πολίτες επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη. Η πλειονότητα των πολιτών προτιμά μία λύση στο πλαίσιο της Ε.Ε. Οι πολίτες χρειάζονται μία ισχυρή λύση.και συνέχισε ακάθεκτος.....
Δημοσιογράφος: Συζήτησα με μερικούς Έλληνες, και συνειδητοποίησα ότι είναι μπερδεμένοι: δεν ξέρουν πού κατευθύνεται η χώρα. Ορισμένοι έφτασαν και στο σημείο να υποστηρίξουν ότι τα μέτρα λιτότητας εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα. Τι έχετε να πείτε;
Θεόδωρος Πάγκαλος: Η συζήτηση περί διαφθοράς γίνεται μόνο και μόνο επειδή κάποια κόμματα θέλουν να προκαλέσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης. Υπήρχε διαφθορά κατά το παρελθόν, τώρα, όμως, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική με τη διαχείριση της σημερινής Κυβέρνησης.
Στην Ελλάδα έχουμε δίκαιη κατανομή του πλούτου, και το χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και στους φτωχούς είναι μικρό. Το ποσοστό εκείνων, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (800 ευρώ τον μήνα), ανέρχεται στο 10% – 15% του συνολικού πληθυσμού. Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, θα το αντιληφθείτε περπατώντας.
Η αιτία της κρίσης είναι το υψηλό έλλειμμα, που δημιούργησε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Κατά το παρελθόν, δανειζόμασταν χρήματα από το εξωτερικό για κατανάλωση, και τώρα πρέπει να πληρώσουμε τα χρέη μας.
Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα κατά τα 5 τελευταία χρόνια ήταν 4%. Είναι ένας πραγματικά ταχύς ρυθμός ανάπτυξης, αν συγκριθεί με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι ο δημόσιος τομέας καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα της ελληνικής Οικονομίας, και διαρκώς διορίζει νέο προσωπικό. Επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη ότι ο δημόσιος τομέας είναι η μοναδική λύση στο πρόβλημα της ανεργίας. Πρόκειται για ένα πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα, το οποίο προσπαθούμε να επιλύσουμε, γιατί αφορά πολλούς ανθρώπους.
Τα παραπάνω αποσπάσματα τα βρήκαμε στην ιστοσελίδα του ίδιου (!)
Για να μεταβιβάσετε τις απόψεις σας στον αντιπρόεδρο...μια καλή ιδέα θα ήταν αυτή
Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης
Ζαλοκώστα 10, 10671 Αθήνα
Τηλ.: 213 1502100, Φαξ: 210 3227544
http://isonomia-gia-olous.blogspot.com/2010/10/blog-post_3707.html