tromaktiko: Σχετικά με τον ΦΠΑ

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Σχετικά με τον ΦΠΑ



Τι θα πει ρε παιδιά "για να ζήσουν παρακρατούν τον ΦΠΑ;"

Έχει κάνει καμιά συμφωνία μαζί σας το κράτος ότι ο ΦΠΑ αποτελεί "βοήθημα" των εσόδων σας; Εγώ δηλαδή,που με το που εισπράττω ΦΠΑ τον βάζω σε ειδικό τρεχούμενο λογαριασμό και τον αποδίδω στο τρίμηνο στην Εφορία, είμαι χαζός, κι εσείς οι έξυπνοι; Δεν ήξερα να τα φάω κι εγώ τα χρήματα αυτά "για να ζήσω;"

Μήπως ο ΦΠΑ είναι χρήματα που ΔΕΝ παίρνετε; Ίσα-ίσα, σε κάθε τι που πουλάτε αμέσως παίρνετε τον ΦΠΑ τοις μετρητοίς. Κι αν κάνετε δουλειές με μεταχρονολογημένες επιταγές και εκδίδετε στοιχεία έναντι, χωρίς να έχετε πάρει τουλάχιστον τον ΦΠΑ στο χέρι, καλά να πάθετε ! Πολύ απλά !
Μόνο όσοι κάνουν δουλειές με το Δημόσιο και εκδίδουν τα τιμολόγια για να πληρωθούν χωρίς ποτέ να εισπράττουν εγκαίρως (ή και καθόλου), έχουν το δικαίωμα να μιλάνε, και να ζητάνε κάποιο σχετικό συμψηφισμό.
Οι άλλοι κύριοι, έμποροι κλπ., πριν μας αποδείξουν ότι τάχα "παρακρατούν τον ΦΠΑ για να ζήσουν", ας μας δείξουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, γιατί μάλλον οι 99 στους 100 βγαίνουν αφορολόγητοι...
Φτάνει πια η εξυπνάδα του στυλ "αφού χρωστάει το Δημόσιο, θα χρωστάω κι εγώ", "αφού κλέβει το Δημόσιο θα κλέψω κι εγώ"...
Το Δημόσιο δεν πρόκειται να πάει ποτέ φυλακή, εσείς θα πάτε, και τα παιδιά σας θα πληρώνουν τα χρέη σας.

Σοβαρευτείτε !
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!