tromaktiko: Καλύτερος σε όλα

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Καλύτερος σε όλα



Καθολική υπεροχή του Παναθηναϊκού σε σχεδόν όλες τις στατιστικές συγκρίσεις με τον ΠΑΟΚ.


Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αύριο τον ΠΑΟΚ στο άδειο ΟΑΚΑ, στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, με την εικόνα των δύο ομάδων να αντανακλάται, εκτός από τη βαθμολογία και στις στατιστικές κατηγορίες.

Επίθεση φωτιά!
Οι πράσινοι μετρούν μέχρι στιγμής 10 γκολ στο πρωτάθλημα, σκοράροντας κατά μέσο όρο 2 γκολ ανά ματς, την ώρα που ο Δικέφαλος του Βορά έχει πετύχει μόλις τέσσερα τέρματα σε πέντε ματς. Μέσος όρος δηλαδή λιγότερος από 1 γκολ σε κάθε ματς. Παράλληλα, οι παίκτες του Δερμιτζάκη έχουν δεχτεί πέντε γκολ, όσα και ο Παναθηναϊκός μόνο που... επί της ουσίας ο συσχετισμός ενεργητικού/παθητικού είναι αρνητικός, σε αντίθεση με το "τριφύλλι". 

Μόνος του και όλοι τους!
Ο Τζιμπρίλ Σισέ μόνος του έχει πετύχει περισσότερα γκολ από όσα έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ φέτος! Ολοι οι σκόρερ του Δικέφαλου μαζί δεν... φτάνουν τον Γάλλο, αφού έχουν σημειώσει 4 γκολ, ενώ ο Τζιμπρίλ μόνος του έχει βάλει 5. Ο Κατσουράνης έχει σημειώσει δύο τέρματα, ενώ από ένα οι Νίνης, Πετρόπουλος και Σπυρόπουλος.

Περισσότερα κλεψίματα, καλύτερη επιθετική λειτουργία
Πρόσφατα αναλύσαμε την έλλειψη κλεψιμάτων από τους μέσους του Παναθηναϊκού, γεγονός που οφείλεται φυσικά και στην κακή φυσική κατάσταση και τα τρεξίματα. Παρόλα αυτά, οι "πράσινοι" έχουν σαφώς περισσότερα κλεψίματα από τον αυριανό τους αντίπαλο, μετρώντας 124 έναντι 90 που έχει ο ΠΑΟΚ. Φυσικά, αυτό συντελεί και στην ύπαρξη περισσότερων παικτών στις πρώτες θέσεις του σχετικού πίνακα.

Επίσης, οι "πράσινοι" έχουν περισσότερες επιθετικές προσπάθειες, μετρώντας 67 έναντι 58 των αντιπάλων τους, δηλαδή 13.4 ανά παιχνίδι.  Η καλύτερη επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού αντικατοπτρίζεται επίσης στις ασίστ, όπου οι πράσινοι έχουν 4 έναντι δύο του ΠΑΟΚ, στα εύστοχα σουτ (1/7 έναντι 1/15) και στις λιγότερες χαμένες ευκαιρίες (4 έναντι 5). Με 333 πάσες έναντι 314, ο Παναθηναϊκός υπερέχει σε έναν ακόμα τομέα.

Περισσότερα λάθη
Οι "πράσινοι", ουσιαστικά μειονεκτούν σε ελάχιστα σημεία. Έχουν περισσότερα λάθη, καθώς μετρούν 208 έναντι 189, ενώ έχουν δεχτεί 43 επιθετικές προσπάθειες, την ώρα που οι αντίπαλοί τους έχουν 30. Παράλληλα, η άμυνά τους έχει δεχτεί περισσότερες τέλειες σέντρες από ότι του ΠΑΟΚ, με τους αντιπάλους να έχουν "περάσει" 20 φορές την μπάλα επιτυχώς στην περιοχή τους. Ο Δικέφαλος του Βορά κερδίζει και πιο εύκολα φάουλ, καθώς ο Σαλπιγγίδης μπορεί να συνεχίζει να είναι... άσφαιρος, αλλά έχει κερδίσει  18, ενώ οι Βιτόλο και Βιειρίνια έχουν κερδίσει από 15. Την ίδια στιγμή, ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού σε κερδισμένα φάουλ είναι ο Λέτο με  15.

  www.leoforos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!