tromaktiko: ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΙΝΕΖΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ -ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΙΝΕΖΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ -ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ



Από το 1996 οπότε και σταμάτησε τη λειτουργία του το Εργοστάσιο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου των κατοίκων αλλά και τοπικών φορέων... ώστε να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία αλλά και στους γύρω δήμους του Πειραιά η παραλιακή μετώπη και η περιοχή ανάπλασης συνολικής εκτάσεως 660 στρεμάτων. Μετά από σειρά πολιτικών τρικλοποδιών και μάχη με τα μεγάλα ιδιοκτησιακά συμφέροντα μεταξύ των οποίων η Εθνική Τράπεζα και ο ΟΛΠ , ήρθε η οριστικοποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την περιοχή της Ανάπλασης.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι χώροι πρασίνου που όλοι περιμέναμε σε αυτό είναι κατά πολύ λιγότεροι ενώ τα οικοδομικά τετράγωνα με κτίρια κεντρικών λειτουργιών (γραφεία, εμπορικά κέντρα κτλ) υπερισχύουν κατά κράτος. Τότε δεν υποψιαστήκαμε για πιο λόγο μπορεί να συνέβει αυτό, αλλά διαμαρτυρηθήκαμε έντονα. Τα πρώτα δημοσιεύματα πριν λίγα χρόνια που ήθελαν τη δημιουργία οικονομικού κέντρου με κτίρια γραφείων και ουρανοξύστες ξεκίνησαν να μας θορυβούÎ! ½, αλλά και πάλι δεν πιστέψαμε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει.

Βλέποντας όμως τον κο Παπανδρέου να επιδίδεται σε αυτόν τον αγώνα δρόμου ξεπουλήματος και του τελευταίου πνέυμονα πρασίνου και πρόσβασης στον αιγυαλό, απλώς καταλάβαμε. Καταλάβαμε το στημένο παιχνίδι που έστηναν όλοι αυτοί οι πολιτικάντιδες τα τελευταία χρόνια, με τη συνεργεία των τοπικών αρχόντων, για το μεγάλο φαγοπότι που πρόκειται να ξεκινήσει. θα μας βρουν μπροστά τους όμως... Και η απάντηση κ.Παπανδρέου θα είναι άγρια και συντριπτική από μία β'πειραιά βαθιά πασοκική. Η αν προτιμάτε : Τα λαμόγια σας και  εμπρος δε σας θέλει ο λαος.



ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!