tromaktiko: Γ. Καρατζαφέρης: Πρόωρες εκλογές μέχρι το Πάσχα

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Γ. Καρατζαφέρης: Πρόωρες εκλογές μέχρι το Πάσχα



Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προέβλεψε ότι η οικονομική κρίση θα συμπαρασύρει το πολιτικό σύστημα. Έντονη ήταν η αντίδραση του Π. Μολυβιάτη στα όσα είπε για τη συνάντηση μαζί του.
Άνω-κάτω κάνει το πολιτικό σύστημα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς σε διάλογο με ζητούμενο τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.
Σε συνέντευξη τύπου ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις λόγω της οικονομικής δυσπραγίας. «Αυτές οι δυσπραγίες θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές μέχρι το Πάσχα και εν συνεχεία σε κυβέρνηση συνεργασίας» είπε.
«Το πολιτικό σύστημα θυμίζει το πλοίο των τρελών» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «δαιμονοποιεί όποιον έχει αντίθετη άποψη» και γι’ αυτό δεν συζητά μαζί του.
Εκτίμησε ωστόσο ότι ο κ. Σαμαράς επί της ουσίας επιζητεί τον διάλογο μαζί του και «στέλνει τον πρώην υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη να συζητήσει μαζί μας».
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε αμέσως στα λεγόμενα του προέδρου του ΛΑΟΣ.
"Ένα έχω να πω. Ο κ. Καρατζαφέρης κακοποίησε και την αλήθεια και την ευπρέπεια. Πέραν τούτου, ουδέν" δήλωσε ο κ. Μολυβιάτης.
Με σκωπτικό τρόπο απάντησε ο κ. Καρατζαφέρης  στις αιτιάσεις της ΝΔ ότι ο ίδιος είναι εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ.
«Είμαι τόσο εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ όσο και ο Σαμαράς της Αλέκας Παπαρήγα. Είμαι τόσο εξαπτέρυγο που όπου δεν υπάρχει υποψήφιος του ΛΑΟΣ, στηρίζουμε τον υποψήφιο της ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά.
Για την Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε ότι δεν «συναντήθηκε» ποτέ πολιτικά κυρίως λόγω των θέσεων που έχει πάρει η υπουργός στα μεγάλα εθνικά θέματα
Για τον Κώστα Καραμανλή εκτίμησε ότι χρειάζεται πολλά χρόνια για να αποκατασταθεί στη συνείδηση των οπαδών της ΝΔ.
«Δεν μπορεί να ξεπλυθεί εύκολα από την περασμένη πενταετία και γι’ αυτό δεν μπορεί να έχει ηγετικές φιλοδοξίες ξανά. Ωστόσο μπορεί να συμμετέχει σε έναν εθνικό διάλογο» τόνισε μεταξύ άλλων.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στο Μνημόνιο, για το οποίο εκτίμησε ότι η επιβολή του συνεπάγεται περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας με συνέπειες στα εθνικά θέματα.
Τέλος, για το Βατοπέδι σημείωσε ότι «έχει υπάρξει με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης παραγραφή του αξιόποινου των πράξεων. Τα άλλα είναι θέατρο και εμείς δεν συμμετέχουν σε τέτοια αθλιότητα».

http://www.real.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!