tromaktiko: ΗΠΑ: Κόβουν τη στρατιωτική βοήθεια στο Πακιστάν

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΗΠΑ: Κόβουν τη στρατιωτική βοήθεια στο Πακιστάν



Οι ΗΠΑ προτίθενται να διακόψουν τη βοήθεια όσον αφορά στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό σε έξι μονάδες του...



 Πακιστανικού Στρατού, για τις οποίες τρέφουν υποψίες, ότι σκότωσαν άοπλους φυλακισμένους και άμαχους στη διάρκεια των επιχειρήσεων κατά των Ταλιμπάν, όπως γράφει σήμερα η αμερικανική εφημερίδα New York Times.

Ο Λευκός Οίκος, πάντως, δεν ενημέρωσε ακόμη το Πακιστάν για την απόφασή του, ενώ Πακιστανοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.

Ανώτερος Πακιστανός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους ύστερα από πληροφορίες για τον θάνατο εκατοντάδων προσώπων που θεωρείται ότι εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από στρατιώτες.

Το Ισλαμαμπάντ διεξάγει έρευνα για τις κατηγορίες αυτές, είπε.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch/ HRW), η μη κυβερνητική οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και αξιωματούχους του Κογκρέσου για την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων για τουλάχιστον 200 εκτελέσεις, με συνοπτικές διαδικασίες, προσώπων φερόμενων ως υποστηρικτών των Ταλιμπάν.

Οι εκτελέσεις αυτές φέρεται να διαδραματίστηκαν κυρίως στην κοιλάδα Σουάτ που έχει πληθυσμό 1,3 εκατομμύριο κατοίκους. Το Ισλαμαμπάντ λαμβάνει στρατιωτική βοήθεια ύψους σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως από τις ΗΠΑ.



zougla.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!