tromaktiko: Κλιμακωτά το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Κλιμακωτά το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους



syntaxiouxoi
Στα τέλη Δεκεμβρίου μαζί με την καταβολή της σύνταξης από κάθε ταμείο, θα δοθεί το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, το...

 οποίο θα κυμαίνεται από 100-300 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα του συνταξιούχου. Σύμφωνα με το υπ. Οικονομικών, το συνολικό κόστος της παρέμβασης είναι 100 εκατομμύρια Ευρώ. Το επίδομα θα καταβληθεί σε συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω. Την εξαγγελία έκανε την Πέμπτη από το Περιστέρι ο Πρωθυπουργός, ενώ τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου θα δώσει διακαναλική συνέντευξη με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Οικονομία.
Για συνταξιούχους 60 ετών και άνω

Από 100 έως 300 Ευρώ που θα κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα, θα είναι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που θα καταβληθεί σε περίπου 500.000 συνταξιούχους, στο τέλος του Δεκεμβρίου.

Το επίδομα θα καταβληθεί ταυτόχρονα με την πληρωμή της σύνταξης από κάθε ταμείο (πλην του ΟΓΑ) και το Δημόσιο και αφορά συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω, ενώ το ηλικιακό όριο δεν ισχύει για τις συντάξεις αναπηρίας.

Η κλιμάκωση θα γίνει ανάλογα με το εισόδημα του συνταξιούχου:
Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα έως 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 300 ευρώ
Για συνταξιούχο με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000- 8.500 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 200 ευρώ
Για συνταξιούχο με ατομικό εισόδημα από 8.500- 10.500 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 16.500 ευρώ, το ποσό ανέρχεται στα 100 ευρώ

Αντιδράσεις

Για επικοινωνιακό τρυκ έκανε λόγο στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

Είναι αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης να στηριχθούν όσοι πλήττονται από την κρίση, απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστού, δήλωσε: "Δεν ξέρω αν είναι δήλωση μετάνοιας ή δήλωση -και πάλι- εξαπάτησης των πολιτών. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι συνταξιούχοι ήταν εκείνοι οι οποίοι εθίγησαν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, από τα μέτρα του Μνημονίου του κ. Παπανδρέου. Γι' αυτό και η αγωνία του, θυμίζει την αγωνία του τερματοφύλακα λίγο πριν από το πέναλτι. Και το πέναλτι θα το χτυπήσει ο ελληνικός λαός, στις 7 Νοεμβρίου".

Για εξαγορά ψήφων κατηγόρησε την κυβέρνηση η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το πρωί σε εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας στο Γέρακα Αττικής.

Έλλειψη σοβαρότητας και συνέπειας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Γιώργος Καρατζαφέρης. "Τελευταία στιγμή βρέθηκαν χρήματα να δοθούν λόγω εκλογών; Πιστεύω δεν υπάρχει σοβαρότητα και συνέπεια στη σημερινή κυβέρνηση",ανέφερε σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ σε ανακοίνωσή της για το θέμα αναφέρει: "Θεωρούμε απαράδεκτη και προκλητική τη δήλωση για χορήγηση βοηθήματος. Οι συνταξιούχοι δεν επαιτούν, αλλά απαιτούν να ζήσουν από τον πλούτο που παράγει η εργατική τάξη".

Τα βάρη που έχουν επωμιστεί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι είναι δυσβάσταχτα, γι' αυτό κάθε αποσπασματική επιδοματική ενίσχυση δεν λύνει το τεράστιο πρόβλημα των εισοδηματικών απωλειών, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, επαναλαμβάνοντας τη θέση και διεκδίκηση της ΓΣΕΕ για επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους και κυρίως σε όσους λαμβάνουν χαμηλές συντάξεις.

ert.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!