tromaktiko: Η αλληγορία της πραγματικότητας

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η αλληγορία της πραγματικότητας



Είμαστε έτοιμοι για να ξεπεράσουμε την κρίση ).

Η νέα πραγματικότητα χτυπάει στον ρυθμό της κρίσης. Ένα ερώτημα γεννάτε στο μυαλό όλων μας. Τι είναι η κρίση στην πραγματικότητα;

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εντελώς διαφορετικά για τον καθένα μας και πολλές φορές τα χρησιμοποιούν οι πολιτικοί προύχοντες για να μας μπερδεύουν.

Είναι θέμα χρημάτων ;
Είναι θέμα ελευθερίας;
Είναι ένας “εκκωφαντικός θόρυβος” που μας κάνει να μην μπορούμε να καλύψουμε τις καταναλωτικές ανάγκες, που μας μάθανε ;
ΟΧΙ. Απλά είναι ένας νέος τρόπος ελέγχου.
Οι χώρες πλέον που έχουν ανάπτυξη είναι αυτές που έχουν πολλούς φτωχούς και λίγους που ελέγχουν το παιχνίδι.
Τι αξία έχει που η Κίνα πάει μπροστά και έχει χιλιάδες ανθρώπους που ζούνε με 0,72€ (1 $) την ημέρα. Αντίστοιχα η γειτονική μας χωρά που στα παραλία και στην Κωνσταντινούπολη έχουνε μισθούς της τάξης των 200 € / μηνά και στα βάθη της χώρας πεθαίνουν της πείνας (υλικής και πνευματικής) ;
Έχουμε διδαχθεί από την ιστορία των βασιλιάδων και των πληβείων.
Αυτό απλά επανέρχεται. Η σκοπιμότητα είναι μια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο απλή είναι και αυτό θα σας εξοργίσει ακόμη περισσότερο !
Η κρίση απλά είναι ένα παιχνίδι ελέγχου. (Παρακάτω θα καταλάβεις καλύτερα !).
Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει ο έλεγχος από πολλές ανεξάρτητες τοπικές εκλεκτικές αρχές σε μια ενοποιημένη αρχή. Αυτό σήμερα το λένε κάποιοι παγκοσμιοποίηση.
Σήμερα με την χρήση της τεχνολογίας μια ιδέα ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός από την ανατολή στην δύση και το αντίστροφο. Τα κλασικά media (το σπαθί των απεσταλμένων των βασιλέων στην αρχαιότητα) εφημερίδα και τηλεόραση έχουν την φθίνουσα.
Κανείς πλέον δεν τα πιστεύει ο οποίος έχει αγγίξει την σύγχρονη τεχνολογία της επικοινωνίας που λέγεται internet, blog, κοινωνική δικτύωση κλπ.

Αληθεύουν αυτά που ακούμε από πολλούς γραφικούς και μη ;

Ποιος ο λόγος της παγκοσμιοποίησης ;
Γιατί πρέπει να περάσουμε όλα τα δυτικά έθνη κυρίως από μια τέτοια διαδικασία κρίσης ;
Μα φυσικά γιατί οι πόλεμοι πλέον κοστίζουν πολύ. Πρέπει να επενδυθούν πολλά χρήματα και δεύτερον η ανάπτυξη πλέον έχει περάσει από την Κλασική στην ψηφιακή. Εκατομμύρια $, € κλπ βγαίνουν από την νέα τεχνολογία ιδιαίτερα σε εφαρμογή της στο διαδίκτυο (πχ διαφημίσεις στο facebook).
Ο μονός τρόπος επιβολής μιας ‘Νέας Στάσης Ζωής” έρχεται μετά από μεγάλες φυσικές καταστροφές, πολισμούς ή οικονομικά κραχ.
Ο οποιοσδήποτε με ένα μέσο μυαλό μπορεί να καταλάβει ότι αυτά ήταν προσχεδιασμένα εδώ και χρονιά (εξού και οι μαργιονέτες ανθέλληνες πολιτικοί της χωράς μας).
Ήμασταν απλά άτυχοι να τα βιώσουμε από τους πρώτους (μετά την Ισλανδία) στον δυτικό κόσμο.
Αυτό αποδεικνύεται και πλέον απροκάλυπτα από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος σημείωσε πως τόσο ο ίδιος (όπως και άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί και αξιωματούχοι), ήταν γνώστες που θα βρισκόταν η χωρά μας σε ένα “άλφα” χρονικό διάστημα.

Το Συμπέρασμα :
Η φτώχια φέρνει πτώση της πνευματικής ανάπτυξης και επαναφοράς των ανθρώπων στον ενστικτώδες κανόνα της επιβίωσης.
Είναι πλέον προφανές ότι πλέον ο έλεγχος μας σε κάθε επίπεδο έχει χαθεί και είναι ο μονός τρόπος να επανέλθουν τα πράγματα εκεί που τα θέλουν οι λίγοι.
Γεννάται το ερώτημα μα δεν μας είπες ότι “Είμαστε έτοιμοι για να ξεπεράσουμε την κρίση ” ;
Η απάντηση είναι απλή. Συνειδητή επιστροφή στην πράξη όχι στο βόλεμα.
Το κράτος είμαστε εμείς πρέπει να το κατανοήσουμε επιτελούς. Εμείς επιλεγούμε ποιους επιλεγούμε να μας οδηγήσουνε και εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να Πράξουμε!
Η αλληγορία της πραγματικότητας είναι γεγονός!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!