tromaktiko: ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΙΤΣΙΟΥ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΙΤΣΙΟΥ



Στην πόλη του Αμυνταίου η Εταιρία Οικοτουρισμού Βιτσίου έχει δημιουργήσει Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών, σε δύο ειδικά διαμορφωμένα παλιά βαγόνια του ΟΣΕ, τα οποία βρίσκονται επί της Οδού Γυμναστηρίου 9 (δίπλα στα γραφεία της Ε.Α.Σ.).
Η αξιοποίηση των παλιών ξύλινων βαγονιών συνάδει με την ιστορική διαδρομή της πόλης του Αμυνταίου που αναπτύχθηκε ως κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά και με το πνεύμα της αειφορικής ανάπτυξης. Έτσι έχει δημιουργηθεί ένας καλαίσθητος χώρος ενημέρωσης, πλήρως εξοπλισμένος που μπορεί να απαντήσει στις ανάγκες ενημέρωσης του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

Στο Κέντρο Πληροφόρησης ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τις δυνατότητες γνωριμίας με την
περιοχή, τους επισκέψιμους χώρους, την πολιτιστική κληρονομιά, τις δυνατότητες αναψυχής και γνωριμίας με το φυσικό περιβάλλον, τα τοπικά προϊόντα και το σύνολο των πληροφοριών που αφορούν τα μέλη του δικτύου (τοποθεσία, πληρότητα, τιμές, ωράριο, παρεχόμενες υπηρεσίες).
Ακόμη μπορεί να μυηθεί στο τοπικό κρασί κάνοντας γευστικές δοκιμές και να γνωρίσει την περιοχή μέσα από την ολιγόλεπτη οπτικοακουστική παραγωγή που προβάλλεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για μικρές ομάδες επισκεπτών και μεμονωμένους επισκέπτες.
Τα τοπικά προϊόντα που εκτίθενται στο χώρο, οι χάρτες και το έντυπο υλικό που παρέχεται δωρεάν στον επισκέπτη, αλλά και η μόνιμη έκθεση φωτογραφικού υλικού κάνουν το Κέντρο Πληροφόρησης έναν χώρο που αξίζει να επισκεφθείτε.

ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ - ΔΕΥΤΕΡΑ και ΑΡΓΙΕΣ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 10:00πμ έως 17:00μμ
ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΙΤΣΙΟΥ, Γυμναστηρίου 9, 53200 ΑΜΥΝΤΑΙΟ
Τηλ: 2386024333, Ε-mail: info@eovitsiou.gr
, Url: http://www.eovitsiou.gr/


_____________________________________________________________
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!