προσωπικού έως το 2015 κατά 7.000 στον στρατό ξηράς (του οποίου το συνολικό προσωπικό θα φθάσει τους 95.500 οπλίτες), κατά 5.000 στο ναυτικό (που θα φθάσει τους 30.000 μετά τη μείωση) και κατά 5.000 στην αεροπορία (33.000 μετά τη μείωση).
Η Βρετανία πρόκειται να διατηρήσει τις μόνιμες βάσεις της στο Γιβραλτάρ, στην Κύπρο και στα Φόλκλαντ. Παράλληλα, οι βρετανοί οπλίτες θα συνεχίσουν να εκπαιδεύονται στον Καναδά, την Κένυα και το Μπρουνέϊ.
Πρόκειται ωστόσο να ανακληθούν 20.000 οπλίτες που στρατωνίζονται στη Γερμανία μέσα στην ερχόμενη 10ετία, διακόπτοντας την ιστορική παρουσία τους στη χώρα από τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον.
"Σε ό,τι αφορά την επιστροφή από τη Γερμανία, το μισό του προσωπικού μας θα πρέπει να έχει επανέλθει έως το 2015 και το υπόλοιπο έως το 2020", τόνισε ο Κάμερον, ανακοινώνοντας τη νέα στρατηγική για την Άμυνα.
Ο Κάμερον υπογράμμισε πως η κυβέρνησή του "κληρονόμησε έναν στρατό που ενώ διέθετε μεγάλη ποσότητα αρμάτων μάχης στη Γερμανία, πρόσφατα χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τις αυτοσχέδιες βόμβες στο Αφγανιστάν πάνω σε Λαντ Ρόβερ, που είχαν τροποποιηθεί ειδικά για τις συγκρούσεις στη Βόρεια Ιρλανδία".
Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της αναθεώρησης της αμυντικής στρατηγικής, ο Κάμερον ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει σε ισχύ τις παραγγελίες δύο αεροπλανοφόρων, αλλά θα καθυστερήσει μέχρι το 2016 την έναρξη της ναυπήγησης νέων υποβρυχίων που θα εξυπηρετούν το πυραυλικό σύστημα Trident, που φέρει πυρηνικές κεφαλές.
Οι επικριτές της νέας αμυντικής στρατηγικής υποστηρίζουν ότι υπαγορεύθηκε κατά κύριο λόγο από τη λογική της μείωσης των δημοσίων δαπανών.
nooz.gr