tromaktiko: Τα στοιχήματα της διακοπής

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Τα στοιχήματα της διακοπής



Το leoforos.gr αναλύει σε ποιους τομείς και γιατί, η διακοπή ευνοεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού.



 1) ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού την περσινή σεζόν ήταν η φυσική του κατάσταση. Για 90 λεπτά συν τις καθυστερήσεις οι “πράσινοι” έτρεχαν πάνω-κάτω. Και να σκεφτεί κανείς πως μέχρι τα μέσα Μαρτίου οι πρωταθλητές ήταν μέσα σε όλους τους στόχους. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League. Κι όμως, η φυσική του κατάσταση ήταν άψογη, κάτι όμως που δεν υπήρχε στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν, με αποτέλεσμα την αντικατάσταση του Αντώνη Κέζου με τον Λόρενς Έμπεν, ο οποίος καλείται να φέρει τους παίκτες του Παναθηναϊκού και πάλι σε υψηλά επίπεδα, χωρίς να υπάρχουν συνεχείς τραυματισμοί.

2) ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η οπισθοφυλακή του Παναθηναϊκού, ουδέποτε ήταν το μεγάλο του όπλο τα τελευταία χρόνια. Εφέτος όμως του έχει στοιχίσει. Οι ισοπαλίες με την Ξάνθη και την Καβάλα κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν η αμυντική τετράδα των “πράσινων” έδειχνε συνοχή και δεν έκανε παιδαριώδη λάθη, που μέχρι στιγμής έχουν στοιχίσει 4 βαθμούς στο πρωτάθλημα και τουλάχιστον 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ (γιατί αν δεν είχε μπει το γκολ του Εντόι, σίγουρα το ματς θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά).

3) ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Μπορεί στα άκρα της επίθεσης, οι πρωταθλητές να υπερέχουν απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι οι επιθέσεις τους πρέπει να είναι μονοδιάστατες και να αναλώνονται μόνο σε σέντρες είτε απο δεξιά, είτε απο αριστερά. Και πέρυσι, κατά κύριο λόγο, το παιχνίδι των “πράσινων” γινόταν απο τα άκρα, αλλά υπήρχε μεγάλη βοήθεια και απο τον άξονα. Κάτι που μέχρι στιγμής έχουμε δει σε μικρό βαθμό εφέτος και πρέπει να υπάρξει βελτίωση, απο τους Νίνη, Καραγκούνη και Γκαρσία που παίζουν σε αυτή τη θέση. Πόσω μάλλον όταν ακολουθούν τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, που διαθέτουν ψηλούς αμυντικούς. Φυσικά και οι πλάγιοι πρέπει να παρουσιαστούν βελτιωμένοι, καθώς Λέτο και Γκοβού (με εξαίρεση κάποια διαστήματα) έχουν μείνει στα... ρηχά.

4) ΗΡΕΜΙΑ
Πριν απο το παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Κρήτη, τα νερά της Παιανίας μόνο λιμνάζοντα δεν ήταν. Οι γκέλες με Ξάνθη, Καβάλα, Κοπεγχάγη και η κάκιστη εμφάνιση στην Βαρκελώνη είχαν δημιουργήσει εκνευρισμό, απογοήτευση και κακό κλίμα στην πράσινη οικογένεια. Τα πράγματα πήγαν να γίνουν χειρότερα με την παραίτηση του Νιόπλια, αλλά τελικά χάρη στην επέμβαση του Νικόλα Πατέρα, ανακλήθηκε. Έτσι, οι “πράσινοι” έχουν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της διακοπής να ηρεμήσουν, να βρουν τα... πατήματά τους και να παρουσιαστούν έτοιμοι στον Γολγοθά που τους περιμένει με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.


www.leoforos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!