tromaktiko: Τρομοκρατικό εκβιασμό χαρακτηρίζει η Αλ.Παπαρήγα το δίλημμα Παπανδρέου στη διακαναλική

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Τρομοκρατικό εκβιασμό χαρακτηρίζει η Αλ.Παπαρήγα το δίλημμα Παπανδρέου στη διακαναλική



Καλοδεχόμενες οι εκλογές, αλλά δεν είναι ικανές από μόνες τους να δώσουν λύσεις, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα
Καταδίκη των δυο μεγάλων κομμάτων και ενίσχυση του ΚΚΕ ζήτησε από τους ψηφοφόρους η Αλέκα Παπαρήγα, σε...

 συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή τη διακαναλική του πρωθυπουργού.

Η γενική γραμματέας χαρακτήρισε ωμό, τρομοκρατικό εκβιασμό το δίλημμα που έθεσε ο Γ.Παπανδρέου: «Έκανε έναν ωμό, τρομοκρατικό,εκβιασμό και ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, από τα λαϊκά στρώματα. Ο εκβιασμός ήταν εάν δεν είναι πρώτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ, τότε θα έρθει χάος.»

Παράλληλα τόνισε ότι ο λαός έχει την ευκαιρία στις 7 και στις 14 Νοεμβρίου να προχωρήσει στην πρώτη αλλαγή συσχετισμού δύναμης, ενισχύοντας το ΚΚΕ.

«Πρέπει να χάσουν ψήφους, ώστε να είναι πολιτική ήττα, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ και μόνον μεταπήδηση στο ΚΚΕ δίνει ελπίδα για τον τόπο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «για μας δεν είναι το παν, για μας το παν είναι η οργάνωση του λαού» και αναρωτήθηκε:

«Είναι δυνατόν οι εκλογές από μόνες τους να είναι μοχλός λύσεων; Καλοδεχούμενες είναι. Μολών λαβέ, θα λέγαμε. Ας τις κάνει, αν θέλει. Ο αγώνας του λαού είναι αυτός που θα φέρει λύσεις.»

Προέβλεψε μάλιστα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες και προετοιμάζονται σενάρια συνεργασίας, τα οποία μπορεί να εμφανιστούν σε τρία έως πέντε χρόνια.

«Ο κ. Μητσοτάκης, η κα Μπακογιάννη, ο κ. Ψαριανός, ο κ. Μητρόπουλος δουλεύουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αυτή την προοπτική. Ο καυγάς είναι εάν θα είναι κεντροδεξιά η συνεργασία ή κεντροαριστερή. Γιατί ούτε η ΝΔ θέλει να είναι ο Γκένσερ της συνεργασίας, ούτε το ΠΑΣΟΚ να είναι ένα μικρό κόμμα».

Κάλεσε, επίσης, το λαό να μην υποχωρήσει στον εκβιασμό και χαρακτήρισε φαιδρό ψέμα την αναφορά του κ. Παπανδρέου ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα: «Μα, ήδη, τρέχουν μέτρα. Δεν θα κόψει μισθούς, αλλά θα τα πάρει αλλιώς» είπε, αναφερόμενη στις περικοπές που έρχονται στις ΔΕΚΟ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Παπαρήγα στα θέματα του Αιγαίου και έκανε λόγο για συμφωνία συνεκμετάλλευσης ανάμεσα στους Γ.Παπανδρέου και Τ.Ερντογάν.

Τόνισε, ακόμη, ότι βρήκαν συμφωνία οι δυο πλευρές, ώστε η Ελλάδα να πάρει τα δώδεκα μίλια σε άσχετες περιοχές, αλλά άλλες να παραμείνουν ουδέτερες. «Γιατί όσα μας ανήκουν να τα δώσουμε;» διερωτήθηκε.

Ζήτησε από το λαό να μην απέχει από τις εκλογές, ενώ για το δεύτερο γύρο είπε ότι επιμένει στη γραμμή να μην ψηφιστεί κανένας υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ας αποφασίσει ο πολίτης να το κάνει, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο.

in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!