tromaktiko: Τα αίτια της επίθεσης στον Τεό!

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Τα αίτια της επίθεσης στον Τεό!



Στο «στόχαστρο» των οπαδών του ΠΑΟΚ μπήκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης μετά την ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από τον Άρη.
Όμως, η ήττα ήταν μάλλον η αφορμή για την επίθεση προς τον πρόεδρο του «Δικέφαλου», καθώς οι αιτίες είναι από παλιά.

Όλοι συμφωνούν πως ο Θοδωρής Ζαγοράκης μπήκε στην ομάδα της καρδιάς του, ως μία από τις καλύτερες λύσεις για να βγει ο σύλλογος από το αδιέξοδο που είχε περιέλθει από τα λάθη προηγούμενων διοικήσεων.

Και η είσοδός του αποτέλεσε το έναυσμα για τους οπαδούς να βρεθούν δίπλα στην ομάδα και να την στηρίξουν οικονομικά, ακόμα και σε εποχές που μόνο εύκολα δεν είναι τα πράγματα.

Όμως, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, βαδίζοντας στα… βήματα του Ντέμη Νικολαΐδη, έγινε από ήρωας… αποδιοπομπαίος τράγος. Για αυτό και ήρθε η ανακοίνωση των συνδέσμων με έντονο ύφος.

Ένα μεγάλο «φάουλ» του Τεό ήταν η απομάκρυνσή του από την προεδρία της ΠΑΕ σε μία κρίσιμη καμπή του προηγούμενου πρωταθλήματος και η επιστροφή όταν η ομάδα ήταν στην κορυφή.

Στις τάξεις των οπαδών του «Δικέφαλου» η κίνηση του Θοδωρή Ζαγοράκη να αποχωρήσει, αφήνοντας όλο το… βάρος στον Ζήση Βρύζα, θεωρήθηκε ως προδοσία, τόσο προς την ομάδα, όσο και προς τον πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ.

Ειδικά την στιγμή που ο ΠΑΟΚ ήταν το παράδειγμα για όλες τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Με ένα υγιές πρότυπο διοίκησης, έναν εξαιρετικό προπονητή, καλούς παίκτες και το πιο σημαντικό, παρουσίαζε στον αγωνιστικό χώρο στοιχεία ομάδας!

Όμως, σε εκείνο το σημείο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ηγεσία του συλλόγου, αφήνοντας… μόνη της την ομάδα. Γιατί όταν σε μία ομάδα που παρουσιάζει ενότητα, φύγει ένα κομμάτι, ακόμα και να επιστρέψει, θα έχει γίνει η ζημιά!

Το δεύτερο «φάουλ» του Τεό ήταν η απομάκρυνση ή για να είμαστε πιο σωστοί, η φυγή μερικών ικανότατων μελών της ομάδας. Αρχικά, ήταν ο Φερνάντο Σάντος και ακολούθησε ο Ζήσης Βρύζας.

Μην ξεχνάτε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικά αγαπητός στους φιλάθλους του «Δικέφαλου», καθώς όχι μόνο χειρίστηκε με εξαιρετικό τρόπο την ενδυνάμωση του ρόστερ, αλλά τα έβγαλε πέρα με τον καλύτερο τρόπο όταν έμεινε μόνος του στην κορυφή της διοίκησης.

Σημαντικό κομμάτι στην αλλαγή των σχέσεων μεταξύ του Θοδωρή Ζαγοράκη με τους οπαδούς ήταν κι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Από την πρώτη στιγμή που ο Τεό μπήκε στην διοίκηση, όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας, βρέθηκαν δίπλα του.

Το ένα ρεκόρ διαδεχόταν το άλλο στα εισιτήρια διαρκείας, τα sold out ήταν αμέτρητα και μετά τα πρώτα μπράβο, είχαμε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση στα οικονομικά του συλλόγου.

Πως γίνεται από την στιγμή που η ομάδα βαδίζει σε σωστά πρότυπα, κάνει τα σωστά βήματα για να βγει από το οικονομικό τέλμα, να βρεθεί και πάλι χρεωμένη;

Σίγουρα για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, μεγάλη ευθύνη σε αυτή την κατάσταση έχει ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Άρα, ένα ακόμα «φάουλ» του Θοδωρή Ζαγοράκη!

Πάμε τώρα στα αγωνιστικά, όπου ο «Δικέφαλος» κατάφερε την προηγούμενη σεζόν να βγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που ήταν όνειρο όλων των ΠΑΟΚτσήδων.

Όμως, στην… επόμενη μέρα, οι Θεσσαλονικείς δεν προχώρησαν σε μεταγραφές που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά και να δώσουν την ευκαιρία στην ομάδα να διεκδικήσει το εισιτήριο για τους ομίλους.

Αντίθετα, η διάδοχη κατάσταση στην τεχνική ηγεσία της ομάδας καθυστέρησε εξαιρετικά, με αποτέλεσμα να έρθει στην ομάδα ο Μάριο Μπερέτα, υπό την πίεση του χρόνου. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η αλλαγή του Ιταλού κόουτς ήταν αργοπορημένη.

Το τελευταίο «φάουλ» του Θοδωρή Ζαγοράκη ήταν η ελευθερία των αποδυτηρίων της ομάδας. Σίγουρα βασικός υπαίτιος για τα αποδυτήρια είναι ο προπονητής, αλλά η επιλογή του προπονητή είναι θέμα της διοίκησης και αυτή θα πρέπει να κρατήσει τα… χαλινάρια στην ομάδα.

Αντίθετα, τα πειθαρχικά παραπτώματα και τα νυχτοπερπατήματα είναι σε… καθημερινή βάση και αυτό έχει… συνέπειες στην εικόνα της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα και την Δευτέρα, ο Ζουέλα υπέπεσε σε παράπτωμα και οδηγήθηκε στην διοίκηση από τον Παύλο Δερμιτζάκη.

Έτσι, η έκρηξη των οπαδών, μάλλον… ήταν λογικό επακόλουθο!

www.sportsecrets.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!