tromaktiko: Ψηφιακό Σχολείο και διδασκαλία της Πληροφορικής

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ψηφιακό Σχολείο και διδασκαλία της Πληροφορικής



Πριν από λίγες μέρες παρακολουθήσαμε τον Πρωθυπουργό να εγκαινιάζει στη Λήμνο (παρούσα και η Υπουργός Παιδείας), το ψηφιακό σχολείο.
Το πρόβαλαν όλα τα κανάλια, ενώ οι δηλώσεις για ένα νέο σχολείο όπου τα βιβλία θα είναι πλέον σε ψηφιακή μορφή έδιναν και έπαιρναν. Μέχρι εδώ όλα ωραία και καλά.

Πριν λίγες μέρες όμως στις εξαγγελίες της κα. Διαμαντοπούλου για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων σε δύο χρόνια το μάθημα της Πληροφορικής απουσιάζει παντελώς!!!! Οι μαθητές θα διδάσκονται ατελείωτες ώρες μαθηματικών, φυσικής, Ευρωπαϊκής Ιστορίας!!!! (λες και είμαστε Αμερικανάκια που δεν έχουμε δική μας ιστορία να διδάξουμε και πρέπει να δανειστούμε!!!!)μέχρι και καλλιτεχνικά. Η Πληροφορική όμως πουθενά παρόλου που υπάρχουν 36 τμήματα Πληροφορικής σε όλη την Ελλάδα.
Φήμες αναφέρουν ότι σκοπεύουν οι ειδήμονες του Υπουργείου Παιδείας να την αφαιρέσουν και από το γυμνάσιο!!!

Και διερωτώμαι:

α) είναι δυνατόν στο έτος 2010 να παιδιά να μην διδάσκονται Πληροφορική;;;; Στη καθημερινότητά μας κυριαρχούν οι υπολογιστές παντού. Συναλλαγές, επικοινωνία, ενημέρωση γίνονται όλα σχεδόν ηλεκτρονικά. Αναλφάβητος πλέον θεωρείται αυτός που δεν γνωρίζει πληροφορική και όχι αυτός που δεν ξέρει γραφή και ανάγνωση!!!

β) ο πρωθυπουργός ξέρει τι του γίνεται ή απλά πηγαίνει όπου του λένε;;;; από τη μια εγκαινιάζεις ψηφιακό σχολείο και από την άλλη καταργείς εντελώς την πληρφορική;;;; Ενημερώνεται καθόλου για τις "παληκαριές" των Υπουργών του, έστω και μέσα στο αεροπλάνο που ταξιδεύει, ή θεωρεί ότι η παιδεία των Ελληνόπουλων έρχεται σε δεύτερη μοίρα;;;;

γ)πόσοι γονεις ειναι αυτοί που μέσα στους καιρούς λιτότητας ή καλύτερα φτώχειας έχουν να πληρώσουν σε φροντιστήρια για να διδαχτούν τα παιδιά τους ένα γνωστικό αντικείμενο που πλέον θεωρείται βασικό προσόν, αντίστοιχο με την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Αν εκεί οδηγούνται τα πράγματα για ποια δωρεάν εκπαίδευση μιλάνε όλοι αυτοί και εμείς δεν το βλέπουμε;;;;

δ) πριν ακόμη αναλάβει την διακυβέρνηση της Χώρας το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός διατυμπάνιζε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (και το έκανε ως ένα βαθμό πράξη), όλα θα αναρτώνται στο διαδίκτυο έλεγε για να μπορούν όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση, να εκφράζουν την άποψή τους για τα νομοσχέδια που πρόκειται να κατατεθούν κτλ. κτλ (πολλά και βαρύγδουπα όπως καταλαβαίνετε!!!!)
Μα κυριε Πρωθυπουργέ μου, η υπουργός σας καταργεί κυριολεκτικά την πληροφορική πως περιμένετε οι αυριανοί πολίτες να συμμετέχουν σε όλα αυτά που εσείς εξαγγέλετε;;;; Πως θα γίνει αυτό;;; Για να συμμετέχουν οι πολίτες πρέπει να ξέρουν. Και για να ξέρουν πρέπει να μάθουν. Και για να μάθουν πρέπει να τους το διδάξεις στο σχολείο.!!!!

ε) Και λέω εγώ ο κακός και πονηρός αναγνώστης το εξής: Μήπως τελικα δεν θέλουν μελλοντικούς πολίτες με πρόσβαση στην πληροφορία;;; μήπως αντιλήφθηκαν ότι ο κόσμος προτιμά να ενημερώνετε μεσα από διάφορα blogs και όχι από τις φυλλάδες και την τηλεόραση που τα έχουν του χεριού τους;;;;;
Μήπως να θυμηθούμε πριν λίγους μήνες τις συζητήσεις στο κοινοβούλιο όπου δεν ήταν λιγοι εκείνοι που ζητούσαν να βρεθεί τρόπος να κλείσουν τα blogs και καλά γιατί ανώνυμα ο καθένας γράφει ότι θέλει. Γιατί βλέπετε τα σκάνδαλα μέσα από τα διάφορα blogs έβγαιναν καθημερινά στη φόρα και έτρεμαν οι κ. τριακόσιοι!!!
Τελικά μετά από λίγο καιρό ήρθε μια άνανδρη δολοφονία, έκλεισε το μεγαλύτερο σε ενημέρωση blog και τα πράγματα ηρέμησαν λιγάκι. Πάλι τυχεροί στάθηκαν εκείνοι που ζητούσαν το κλείσιμο των blogs...

Επομένως η κατάργηση της πληροφορικής δεν είναι καθόλου τυχαία παρά αποτελεί ένα οργανωμένο σχέδιο για δημιουργία άβουλων μαζών, υποχείρια στις εντολές των κομμάτων, μακριά από την πραγματική ενημέρωση, βουτηγμένα μόνο μέσα σε ελεγχόμενες πληροφορίες.

Δεν είμαστε Αμερικανάκια κα. Διαμαντοπούλου και όλοι εσείς ειδήμονες του Υπουργείου Παιδείας. Διαθέτουμε μυαλό για να αντιληφθούμε τις κουτοπονηριές σας. Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε προκειμένου να μην οδηγήσετε τα Ελληνόπουλα σε μαθησιακό μεσαίωνα. Πρέπει να μάθουν την ιστορία τους, την παράδοσή τους και ταυτόχρονα να ειναι έτοιμα και ικανά να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις τους μέλλοντος. Γιατί η Ελλάδα πραγματατικά χρειάζεται τα παιδιά της. Και να είστε σίγουροι όλοι εσείς ότι θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσετε σκληρά γι'αυτά πoυ πράττετε και μάλιστα μέσα από συνοπτικές διαδικασίες σε λαϊκά δικαστήρια με άφθονες ντομάτες και γιαούρτια!!! Οι μέρες σας είναι μετρημένες άρα μετρημένες θα είναι επομένως και οι λάθος αποφάσεις σας. Ο λαός θα αντιδράσει και η οργή του θα σας παρασύρει για πάντα
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!