tromaktiko: Αυτός είναι ο Φρανσουά Τσικολίνι!

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Αυτός είναι ο Φρανσουά Τσικολίνι!



Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον 48χρονο Γάλλο προπονητή Φρανσουά Τσικολίνι ώστε να αναλάβει τις τύχες των Ακαδημιών του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης και το katimagiko.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του.


Διαβάστε τα σημαντικότερα βήματα στην καριέρα του 48χρονου Γάλλου προπονητή, που ασχολείται κατα αποκλειστικότητα με τα τμήματα υποδομών έχοντας μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο χώρο:

*** Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου του 1962 και αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής και μάλιστα αμυντικός, τη δεκαετία του ’80 στις Γαλλικές ομάδες, Μπαστιά και Αζαξιό.

*** Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από το την Πόρτο Βέκιο, μια μικρή ομάδα της Νότιας Κορσικής, το 1999 σε ηλικία 37 ετών και έκανε τα πρώτα του βήματα από χαμηλή κατηγορία του Γαλλικού πρωταθλήματος.

*** Στη συνέχεια πήγε στη Μπαστιά, που βρίσκεται στο Βόρειο μέρος της Κορσικής, και ανέλαβε την ομάδα κάτω των 15 ετών. Μάλιστα κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα παίδων με τη Μπαστιά μπροστά από την Οσέρ.

***  Έπειτα, πήγε για μια διετία στην Πορτογαλία και τη Σπόρτινγκ όπου ασχολήθηκε με τα τμήματα υποδομής που είχαν αρχίσει να τραβάνε το ενδιαφέρον της προπονητικής του καριέρας.

***  Το 2004 προήχθη στην αντρική ομάδα της Μπαστιά, όπου δεν έκατσε για μεγάλο διάστημα καθώς θέλησε να αρχίσει σεμινάρια ώστε να πάρει πτυχίο προπονητικής DEPF.

*** Το 2006 ξεκίνησε μαθήματα και σεμινάρια πάνω στο DEPF το οποίο είναι το ανώτερο δίπλωμα προπονητικής που μπορεί να δοθεί στη Γαλλία το οποίο και πήρε τον Απρίλη του 2008.

*** Μάλιστα κατά τη διάρκεια του πτυχίου του, έκανε πρακτική άσκηση στη Μπόχουμ. Στη Γερμανική ομάδα, πήγε το 2007 (χρονιά στην οποία ο Φάνης Γκέκας είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ με τη φανέλα της Μπόχουμ) και εκεί παρακολούθησε τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας αλλά και των ακαδημιών.

*** Το 2008 ανέλαβε την ομάδα Νέων της Μονακό ενώ ταυτόχρονα το 2009 συνεργάστηκε στη Σερβία με τον Ερυθρό Αστέρα για τα τμήματα υποδομής της ομάδας του Βελιγραδίου.

*** Στη Μονακό και την ομάδα κάτω των 19 των Μονεγάσκων βρίσκεται την τελευταία διετία ενώ από τα χέρια του έχουν περάσει πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές σε νεαρή ηλικία οι οποίοι στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε μεγάλους πρωταγωνιστές του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι.

*** Πλέον είναι πολύ κοντά στο να αναλάβει την πλήρη ευθύνη των ακαδημιών του Ολυμπιακού στο Ρέντη ώστε να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των προπονητών των μικρών ομάδων του Ολυμπιακού και της διοίκησης.


www.katimagiko.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!